Πλακιωτάκης για μέτρα στα ταξίδια: «Θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτέμβρη» - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
6 Ιουλίου 2021

Πλακιωτάκης για μέτρα στα ταξίδια: «Θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτέμβρη»
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μίλησε για τη νέα πραγματικότητα στα ταξίδια προς τα νησιά, ξεκαθαρίζοντας πως «ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι τα μέτρα να διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στα λιμάνια τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση τους και να τηρούν τα μέτρα ξεκαθαρίζοντας ότι χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι εξαιρούνται από rapid test και μοριακά τεστ οι μόνιμοι κάτοικοι για τις μετακινήσεις Κόστα-Σπέτσες και Μετόχι-Ύδρα, όπου χρειάζονται μόνο self test.

Σε κάθε περίπτωση, ισχυρίστηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ενήμερη για τα νέα μέτρα καθώς όπως είπε, «είναι απαραίτητα για να προστατευτεί η υγεία όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη νέα απειλή της μετάλλαξης του ιού».

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε γενικές γραμμές η χθεσινή μέρα κύλησε ομαλά ενώ οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σήμερα. Όπως τόνισε, «έχω σύσκεψη με περιφερειάρχες για ενίσχυση των ελέγχων σε πλοία και λιμάνια ώστε να επιτηρήσουμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...