Γ. Τράγκας: Η βαθύτατη πολιτική σήψη των Αθηνών είναι διάχυτη στην περιφέρεια και καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων ( Ηχητικό ) - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
28 Ιουνίου 2021

Γ. Τράγκας: Η βαθύτατη πολιτική σήψη των Αθηνών είναι διάχυτη στην περιφέρεια και καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων ( Ηχητικό )


Όλα τα χρώματα, η μαγεία από το South Beach στο Μαϊάμι μεταφέρθηκαν χτες το βράδυ στην όμορφη παραλία της Καλαμάτας.
Ο γνωστός Έλληνας σεφ Δημήτρης Πυλιώτης, που έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς μαγειρικής στην Αμερική, παντρεύτηκε το κορίτσι της καρδιάς του και στο ρεστοράν “Ποσειδών” που έχει στην παραλία, έκοψε τη γαμήλια τούρτα και χόρεψε το “Strangers in the night” ενώ ο ουρανός πάνω από το λιμάνι σκεπάστηκε με πυροτεχνήματα. Εκατοντάδες Μεσσήνιοι και όχι μόνο, παρέστησαν στη γαμήλια τελετή του διάσημου Δημήτρη, που μαζί με τον αδερφό του Βασίλη διατηρούν το πασίγνωστο εστιατόριο “Ποσειδών” στο Μαϊάμι.
 


Τα δύο αυτά Ελληνόπουλα, που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, δυο από τα τέσσερα παιδιά μιας ηθικής και ιδιαίτερα εργατικής οικογένειας, δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά. τόσο στη Φλόριντα, όσο και στην Καλαμάτα. Είναι πρότυπο και μοντέλο Ελλήνων. Με το δαιμόνιο της φυλής, αλλά και με συνέπεια και ιδιαίτερη προσήλωση σ’ αυτό που κάνουν. Ένιωσα ευτυχής και ιδιαίτερα χαρούμενος που βρέθηκα με τους νεόνυμφους και με τις οικογένειές τους χτες το βράδυ στην Καλαμάτα. Ήταν πράγματι μαγευτική η γαμήλια δεξίωση, η μουσική, ο μπουφές και τα πυροτεχνήματα. Ο ανιψιός μου, όπως συνηθίζω να τον λέω, παντρεύτηκε ένα πανέμορφο κορίτσι και σειρά τώρα έχει, ο Βασίλης που κρατάει γερά το μαγαζί στο Μαϊάμι, όσο ο Δημήτρης εργάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες στη Μεσσηνία.

Το τελευταίο αυτό τετραήμερο περιοδεύοντας στην Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, μαθαίνω και ανακαλύπτω πόσο πολύ απέχει μια εύπορη και δυναμική περιοχή όπως η Πελοπόννησος από την πραγματικότητα και την ανάπτυξη που θα έπρεπε να έχει. Η ενημέρωση που είχα ως Πρόεδρος του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι από τον περιφερειάρχη κ. Νίκα στην Τρίπολη, ήταν εκτιμώ καλή και ειλικρινής. Περισσότερο όμως διαφωτιστική, ήταν η ενημέρωση που μου έκαναν οι συνάδελφοί μου στην Τρίπολη, στη Σπάρτη και στη Μεσσηνία. Οι γνώσεις μου και οι πληροφορίες μου εμπλουτίστηκαν. Έτσι μπόρεσα να καταλάβω πως μια ολόκληρη περιοχή όπως η Πελοπόννησος διαιρείται, διανέμεται, μοιράζεται στον έλεγχο τοπικών παραγόντων, των κομμάτων της εξουσίας και διαφόρων οπλαρχηγών, γηραιών, που έχουν ολοκληρώσει τον πολιτικό βίο τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι επειδή στηρίζουν πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις.

Η περιοδεία μου στην Πελοπόννησο, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος με οδηγεί στην επιβεβαίωση της άποψης ότι πρέπει να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Άμεσα, ριζικά, μαζικά και καθοριστικά. Η βαθύτατη πολιτική σήψη των Αθηνών είναι διάχυτη στην περιφέρεια και καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων και την πρόοδο των διαφόρων νομών της χώρας. Παντού άκουσα για το δημογραφικό πρόβλημα. Ολόκληρα χωριά εξαφανίζονται και οι κάτοικοί τους καταλήγουν στις πόλεις και κυρίως απορροφώνται στην αστυφιλία της Αθήνας. Υπάρχουν εκκλησίες που δεν λειτουργούν πλέον, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας πιστός να παραστεί στη λειτουργία και να ανάψει κερί. Οι παπάδες λειτουργούν ολομόναχοι, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας.

Στην κεντρική πλατεία της Τριπόλεως (ανέβασα σχετικό βίντεο στο crashonline), πολλά καταστήματα έχουν κλείσει και θα έλεγε κανείς ότι η πανδημία, αλλά ειδικά η κυβερνητική πολιτική εξαφάνισε μεγάλα κομμάτια της ντόπιας οικονομίας. Η απογοήτευση και η μελαγχολία είναι εμφανής στα μάτια πολλών κατοίκων, αλλά και έκδηλος ο μεγάλος θυμός απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα, που οδήγησαν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια σε τέλμα αντιπαραγωγικότητας και βαθύτατης οικονομικής κρίσης.

Τις ίδιες εντυπώσεις απεκόμισα κουβεντιάζοντας στη Σπάρτη με δημοσιογράφους αλλά και συναδέλφους μου στην Καλαμάτα. Είναι εντυπωσιακό ότι σε όλες τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ άκουγα για “τσιφλίκια”, “βαρονίες” και πολιτικά φέουδα που διατηρούν πρώην πρωθυπουργοί ή υπουργοί, οι οποίοι ουσιαστικά κατέχουν και Μέσα Ενημέρωσης. Και λέω «κατέχουν» διότι οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες των Μέσων, ανάλογα με τις οδηγίες, πηγαίνουν πότε προς τον έναν και πότε προς τον άλλο τοπικό άρχοντα.
Στην Τρίπολη και στη Λακωνία έτυχα καλής, θερμής υποδοχής από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Στη Μεσσηνία συναντήθηκα με εκπροσώπους δύο εφημερίδων και αντιλήφθηκα ότι είχαν «πέσει οδηγίες» να μη με πλησιάσουν ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου, το πολιτικοοικονομικό καρτέλ που κυβερνά είναι πολύ μακριά από την περιφέρεια. Θα έλεγε κανείς ότι έχει εκχωρήσει την περιοχή της Πελοποννήσου στον κ. Σαμαρά και σε ορισμένους άλλους που στηρίζουν προσωρινά και ανάλογα με τα εφήμερα συμφέροντά τους την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου και οι ένοικοι του ασχολούνται με το πότε θα κάνουν πρόωρες εκλογές, με το αν υπάρχει δυνατότητα επιμήκυνσης της πρωθυπουργικής θητείας και με το πως θα υλοποιήσουν τις εντολές των δάνειων δυνάμεων και της προστάτιδας ξένης δύναμης, δηλαδή της Γερμανίας. Η χώρα, οι πόλεις και τα χωριά παλαιώνονται και γηράσκουν χωρίς ουδεμία φροντίδα και μάλιστα τώρα επί Covid – 19 χωρίς ουδεμία αναπτυξιακή ενέργεια. Το ίδιο γηράσκει και ο πληθυσμός. Παντού ανεργία και πληθυσμιακή συρρίκνωση. Το χειρότερο είναι ότι ένα ποσοστό του πληθυσμού τείνει να πιστέψει ότι αυτό που συμβαίνει, δηλαδή εθνικό μαράζωμα, υπανάπτυξη και μελαγχολία, δεν μπορεί να αντισταθεί, να αναταθεί και να γυρίσει προς τη πρόοδο, Αυτό είναι το χειρότερο αποτέλεσμα, που προσφέρει η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, δηλαδή η μη αναστρέψιμη αρνητική ψυχολογία.

Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι η πολιτική ζωή της χώρας και ο πολιτικός κόσμος δεν ενδιαφέρονται να ανανεώσουν το πολιτικό δυναμικό και ανανεώσουν τις προτάσεις τους και τις πολιτικές επιλογές τους. Όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένας πολιτικός, πνευματικός μαρασμός. Ουδείς πιστεύει ότι πρόκειται ο Μητσοτάκης να στηρίξει και να θεραπεύσει το λιανεμπόριο, τις επιχειρήσεις εστίασης και γενικά την οικονομία τους κράτους. Όλοι έχουν την αίσθηση ότι πέφτει άγριο δούλεμα, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Όλη η Ευρώπη πέταξε τις μάσκες. Η Ολλανδία, η Ιταλία, όλες οι χώρες της περιοχής των εσπερίδων. Όλοι οι συνάνθρωποι μας ζουν αυτό το καλοκαίρι στις παραλίες. Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία για όσα λέγονται και γράφονται από σπουδαίους επιστήμονες. Για παράδειγμα, εντύπωση προκαλούν τα δημοσιεύματα ότι το εμβόλιο δεν παράσχει ανοσία μεγαλύτερη των τριών μηνών. Οι παρενέργειες και οι θάνατοι πολλαπλασιάζονται σε νέους ανθρώπους, πράγμα που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και φόβο. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι ούτε γραφικοί, ούτε ψεκασμένοι, ούτε αρνητές, ούτε συνωμοσιολόγοι Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν κάνει άλλα εμβόλια στο παρελθόν. Είναι όμως πολύ φοβισμένοι γιατί ως νοήμονες, λογικοί και συγκρατημένοι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται τον οικονομικό ανταγωνισμό μεταξύ των πολυεθνικών των φαρμάκων, αντιλαμβάνονται την ταχύτητα παραγωγής των εμβολίων, βλέπουν τις σοβαρές παρενέργειές και τα πυκνά περιστατικά θρομβώσεων και φοβούνται.

Πολλοί από αυτούς κάνουν τώρα το εμβόλιο, είναι ανήσυχοι, παίρνουν. προληπτικά αντιπηκτικά και περιμένουν να περάσουν κάποια 24ωρα για να ηρεμήσουν. Η παγκόσμια ανησυχία είναι τώρα μεγαλύτερη, γιατί διακεκριμένοι επιστήμονες μιλάνε για ισχυρές μεταλλάξεις του ιού που φέρνει ο εμβολιασμός. Ήδη παρατηρείται στο Ισραήλ ότι πυκνώνουν τα κρούσματα της μετάλλαξης δέλτα επάνω σε εμβολιασμένους, οι οποίοι νοσούν με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξαγγέλλει πάλι περιοριστικά μέτρα. Αρχίζουν να επιβεβαιώνονται πλήρως όσοι καθηγητές έλεγαν ότι ο ιός θα διατρέξει όλη την ανθρωπότητα και θα αποδράμει στην ώρα του, όπως και οι προκάτοχοί του. Δηλαδή επιβεβαιώνονται όσοι υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να σπεύσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς με εμβόλια που δεν έχουν ολοκληρώσει την τρίτη φάση της κλινικής/πειραματικής έρευνας.

Η κυβέρνηση του κ, Μητσοτάκη απογυμνώνεται σταδιακά, αποκαλύπτεται πολιτικά και δείχνει πόσο αδύναμη είναι και πόσο καθοδηγούμενη από τους Γερμανούς και το “ιερατείο” των Βρυξελλών. Μικρή χώρα η πατρίδα μας, αλλά ουδέποτε στο παρελθόν είχε τέτοια εμφάνιση “μπανανίας” στη χερσόνησο του Αίμου, ή προτεκτοράτου που δεν έχει καμία Εθνική κυριαρχία. Από τη μια ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να περιφέρει στις διεθνείς επαφές του, άνευ λόγου και αιτίας, μέλη της οικογενείας του και από την άλλη ακούμε ότι τον μαλώνουν η κ. Μέρκελ και o κ. Μακρόν στα θέματα εισόδου των Ρώσων τουριστών γιατί η Ευρώπη της Pfizer, της Astra Zeneca και της Moderna, προφανώς δεν αναγνωρίζει ως ισότιμο, επαρκές και αποτελεσματικό το Sputnik. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης μάζεψε τα «βρεγμένα του» και έσπευσε να αλλάξει τους υγειονομικούς όρους εισόδου των Ρώσων τουριστών. Φυσικά δεν είπε τόσο στην κ. Μέρκελ όσο και στον κ. Μακρόν ότι η χώρα μας έχει συνθλιβεί οικονομικά και τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης θα επιστρέψουν στα ταμεία των Γερμανών βιομηχάνων ή θα πάνε στις τσέπες ολίγων Ελλήνων. Τα «ψυγεία» που απομένουν δεν φτάνουν για να χωρέσουν την πείνα του Ελληνικού λαού.

Δυστυχώς η Ελλάδα αφυδατώνεται από δημοκρατικά δικαιώματα, ατομικά δικαιώματα, ελευθερίες του Τύπου και το πιο επικίνδυνο για το Έθνος, αποστερείται του πολιτισμού της. Λόγω της παρατεταμένης παράλυσης όλων των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, η απουσία μουσικής, χορού, θεατρικών παραστάσεων, φεστιβάλ και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιβαρύνει την κοινωνική παθητικοποίηση και την έλλειψη αντίδρασης σε όσα γίνονται για να συρρικνωθεί η πατρίδα μας. Όσα δημοσιεύονται στο εξωτερικό και όσα κάνει η Τουρκία ενώ ο Μητσοτάκης ψάχνει για ημερομηνία εκλογών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τεκταίνονται «Πρέσπες 2» για το Αιγαίο και τη Θράκη.

Την ίδια ώρα η Ευρώπη ψάχνει και ρωτάει να μάθει γιατί δεν συλλαμβάνονται οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ του Σωκράτη Γκιόλια και οι δράστες της επίθεσης κατά του Στέφανου Χίου. Σύμφωνα με όσα λέγονται και γράφονται στην Ευρώπη, οι Βρυξέλλες και γενικά η Γηραιά Ήπειρος, είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν στενές σχέσεις, εδώ στην Ελλάδα, μεταξύ οργανωμένου εγκλήματος, αστυνομίας και εκτελεστικής εξουσίας. Γι αυτό και οι Ευρωπαίοι επιμένουν να ρωτάνε το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γι αυτή την ιστορία. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν τεκμηριώνονται, από επίσημες πηγές, ήδη διακινούνται στο εσωτερικό υπηρεσιών πληροφοριών εκθέσεις και πληροφορίες για τις σχέσεις μελών του υποκόσμου με αστυνομικούς και κυρίως μες πολιτικά πρόσωπα. Τούτο εξηγεί και την επιμονή των Ευρωπαίων να ρωτάνε επισήμως κάθε τόσο ποια είναι η εξέλιξη της έρευνας στην υπόθεση του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το Κίνημα Ελεύθεροι άνθρωποι ετοιμάζει ποικίλες δράσεις πριν πάει στο πρώτο μαζικό προσυνέδριό του στις αρχές φθινοπώρου. Θα υπάρξουν τα μεγάλα μουσικά ραντεβού με τη νεολαία σε αναψυκτήρια, μπαρ και παραλίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. Θα υπάρξει επίσης ο μεγάλος μαραθώνιος της ελευθερίας που θα γίνει με το πέρασμα στελεχών του ΚΕΛΑΝ σε μεγάλες περιοχές όλως η Κρήτη και η Θράκη. Εμείς θα επιδιώξουμε με αξιοπρεπή δημόσιο λόγο, με μαζικές δημοκρατικές και ειρηνικές δράσεις, με απόλυτη προσήλωση στην ενδυνάμωση του δημοκρατικού διαλόγου, της ελευθερίας της έκφρασης και του σεβασμού στην αντιγνωμία και την αντίθετη άποψη, να ανεβάσουμε την ποιότητα της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Θα παραμείνουμε αταλάντευτοι στις θέσεις μας, αλλά με ιδιαίτερη επιμονή στον ελεύθερο διάλογο και στην δημοκρατική συνεργασία όταν οι πολιτικές θέσεις συμπίπτουν, ή οι συνθήκες το επιβάλλουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...