Με ποιό SMS θα βγαίνουμε βόλτα το Σαββατοκύριακο - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
11 Απριλίου 2021

Με ποιό SMS θα βγαίνουμε βόλτα το Σαββατοκύριακο

 


Όλοι οι κωδικοί για τις μετακινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σήμερα

Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται πια τα Σαββατοκύριακα και μόνον τα Σαββατοκύριακα, όχι, δηλαδή, τις καθημερινές. Οι πολίτες οφείλουν να αποστέλλουν τον κωδικό 6 στο 13033, για άσκηση, με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο, ως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, βέβαια, εξακολουθεί να ισχύει σε ολόκληρη τη χώρα από τις 21:00 το βράδυ ως τις 05:00 το πρωί. Τις υπόλοιπες ώρες, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν SMS στο 13033 ή να φέρουν βεβαίωση εργαζομένου για μετακίνηση για λόγους εργασίας, εάν θέλουν να μετακινηθούν. 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις. 

Μετακίνηση για ψώνια  

Από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, είναι δυνατή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές από κατάστημα. Για τις αγορές επιτρέπονται μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Όποιος πολίτης θέλει να προχωρήσει σε αγορά, θα πρέπει πρώτα να κανονίσει το ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλει να κάνει τα ψώνια του, είτε με click away, είτε με click in shop και στη συνέχεια να αποστέλνει SMS στο 13032.

Όλοι οι κωδικοί για τις μετακινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σήμερα: 

  • Κανονικά ισχύουν οι κωδικοί μετακίνησης, με την αλλαγή να σχετίζεται με τον κωδικό 6. Με αυτόν μπορείτε να μετακινηθείτε από δήμο σε δήμο.
  • Αποστέλλοντας τον κωδικό 2, μπορείτε να επισκεφτείτε σούπερ μάρκετ, αλλά εντός του δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι.
  • Εάν έχετε κλείσει ραντεβού σε κατάστημα λιανικής μπορείτε να μετακινηθείτε μέσω της αποστολής κενού SMS στο 13032.
  • Εάν πάλι θέλετε να πάτε σε κομμωτήριο, πρέπει να αποστείλετε κωδικό 6 στο 13033.
  • Η αποστολή μηνύματος SMS στον αριθμό 13033 δεν χρεώνεται. 

Σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο 

Για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ, οι πολίτες θα πρέπει να αποστέλνουν SMS 2 στο 13033, ενώ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Δεν επιτρέπεται να πάμε για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο. 

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, οι καταναλωτές θα πρέπει να αποστέλλουν μήνυμα στο 13032.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...