Πελώνη: Στις 12 Απριλίου και με υποχρεωτικά self test το άνοιγμα των σχολείων - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
2 Απριλίου 2021

Πελώνη: Στις 12 Απριλίου και με υποχρεωτικά self test το άνοιγμα των σχολείων


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, το πρωί της Πέμπτης 1η Απριλίου, προανήγγειλε, άνοιγμα των σχολείων με self test.

Όπως είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με προοπτική της έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ (self test).

Στα θρανία αρχικά αναμένεται να επιστρέψουν οι μαθητές των λυκείων ενώ μια εβδομάδα μετά δεν αποκλείεται στη δια ζώσης εκπαίδευση να επιστρέψουν και οι μαθητές των γυμνασίων.

Στην παρούσα φάση δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα επιστρέψουν στα σχολεία πριν ή μετά το Πάσχα.

Πάντως, η επιστροφή μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών στις αίθουσες θα γίνει με υποχρεωτική διενέργεια self test κάθε Δευτέρα, ενώ σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιγράφεται ότι η υποβολή σε τεστ για τον κορωνοϊό θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε σχολεία, πανεπιστήμια και σε άλλες εκπαιδευτικές δομές.

Η σκέψη του υπουργείου είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12ετώνστοσπίτι.

Σήμερα η σύσκεψη για την εστίαση – Αύριο οι ανακοινώσεις για τα rapid test

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως σήμερα μετά από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στις 16:00 και συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων του κλάδου, θα γίνουν ανακοινώσεις για την λειτουργία της εστίασης, ενώ πρόσθεσε πως αύριο θα ανακοινωθεί το συνολικό σχέδιο για τα self test.

Όπως είπε η κ. Πελώνη, τα self test θα ξεκινήσουν να διατίθενται από εβδομάδα , στα φαρμακεία η τροφοδοσία θα γίνεται σταδιακά. Προτεραιότητα στα δωρεάν self test θα έχουν οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί, καθώς η κυβέρνηση εντάσσει το τεστ στον σχεδιασμό για άνοιγμα των σχολείων, καταρχήν από τα Λύκεια, Γυμνάσια στις 12 Απριλίου. Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι αύριο θα γίνει γνωστό το σχέδιο για το πώς θα εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του τεστ σε εκπαιδευτικούς.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκέπτεται να λάβει μέτρα για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται όπως ο Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία απάντησε λακωνικά ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Το απόγευμα στις 16:00 θα γίνει σύσκεψη για την εστίαση με την συμμετοχή των κ.κ. Γεραπετρίτη, Σταικούρα, Γεωργιάδη, Σκυλακάκη, Τσακίρη, Λιβάνιο, Σκέρτσο, Δημητριάδη, και τον Γ. Καββαθά εκ μέρους εκπροσώπων του κλάδου ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...