Στις 12 ή 19 Απριλίου ανοίγουν καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
9 Απριλίου 2021

Στις 12 ή 19 Απριλίου ανοίγουν καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη...

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση των ειδικών - Στο μικροσκόπιο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις

 

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων καθορίζουν οι εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι συνεδριάζουν από το πρωί με κεντρικό θέμα το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 3 κόκκινες περιοχές, δηλαδή την Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη αλλά και την άρση του απαγορευτικού στις διαδημοτικές μετακινήσεις (με τον κωδικό 6 στο 13033) και με αυτοκίνητο και τις καθημερινές.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κυβέρνηση προτείνει το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στις περιοχές αυτές την προσεχή Δευτέρα με click away ή σε περίπτωση που οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν να δοθεί από τους λοιμωξιολόγους ένα χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα την 19η Απριλίου για να μπορεί ο εμπορικός κλάδος να κάνει τον προγραμματισμό του.

«Τρέχει» ο εμβολιασμός και για τις νεότερες ηλικίες

Η εκκίνηση του προγράμματος εμβολιασμού για κάθε ενήλικα στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου, αφού έχουν εμβολιαστεί ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό, για όσους είναι μέχρι 59 ετών, θα ξεκινήσει σιγά-σιγά ο εμβολιασμός τους τέλη Μαΐου και θα συνεχιστεί τον Ιούνιο. 

Ωστόσο, η επισήμανση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε πρόσφατη διαδικτυακή ομιλία του για την ανάγκη επίσπευσης του εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 20 έως 50 ετών, επειδή προσβάλλονται περισσότερο από τον κορονοϊό λόγω των μεταλλάξεων έχει προβληματίσει την κυβέρνηση που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προχωρήσουν με ταχύτητα οι εμβολιασμοί και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...