Αντιστροφή μέτρηση για τα ληξιπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
14 Φεβρουαρίου 2021

Αντιστροφή μέτρηση για τα ληξιπρόθεσμα τέλη κυκλοφορίας


Διορία μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου - Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια


Η διορία είναι μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και τα πρόστιμα, που ακολουθούν, είτε για μη καταβολή είτε για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι τσουχτερά, καθώς ανέρχονται στο διπλάσιο των τελών, που αντιστοιχούν στο εκάστοτε όχημα.
Άρχισε η αντιστροφή μέτρηση για τη λήξη της προθεσμίας αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας, καθώς όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, δεν θα υπάρξει νέα παράταση.

Η διορία είναι μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και τα πρόστιμα, που ακολουθούν, είτε για μη καταβολή είτε για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι τσουχτερά, καθώς ανέρχονται στο διπλάσιο των τελών, που αντιστοιχούν στο εκάστοτε όχημα.

Οι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι τρεις:

Με τον QR κωδικό, που περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν με το κινητό τους, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF (ο 20ψήφιος κωδικός, που αναγράφεται στα ειδοποιητήρια)
Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων.

Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και:

Εάν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, να επιλέξουν
Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Εάν δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, να επιλέξουν

Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Πώς θα καταθέσετε πινακίδες

Όσοι επιθυμούν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021, θα πρέπει να καταθέσουν ψηφιακά ή κατ' ιδίαν, στις εφορίες, τις πινακίδες έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας «myCAR» της ΑΑΔΕ, που προτρέπει τους ιδιοκτήτες να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας και όχι με επίσκεψη στις εφορίες. Διευκρινίζεται πως όταν ολοκληρώσουν την διαδικασία, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από τα οχήματα και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.

Εάν η διαδικασία γίνει ψηφιακά, όπως συστήνει και η ΑΑΔΕ, οι πολίτες θα κρατήσουν τις πινακίδες στο σπίτι τους. Ωστόσο, εάν μπουν στον πειρασμό να κυκλοφορήσουν το όχημά τους, αν και έχουν καταθέσει τις πινακίδες, τότε τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλά.

Τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ, με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας, ενώ σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...