Συναγερμός στις ΗΠΑ: 23 άνθρωποι πέθαναν στη Νέα Υόρκη μετά τον εμβολιασμό τους… - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
19 Φεβρουαρίου 2021

Συναγερμός στις ΗΠΑ: 23 άνθρωποι πέθαναν στη Νέα Υόρκη μετά τον εμβολιασμό τους…


Συναγερμό έχουν προκαλέσει στις αμερικανικές Αρχές, αναφορές για 23 θανάτους μετά τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (18/02).


Οι αμερικανικές Αρχές μελετούν 23 θανάτους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μετά τον εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19, αν και δεν έχει ακόμα αποδειχθεί η σχέση του θανάτου με το εμβόλιο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (18/02).

Συγκεκριμένα, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, ο πληθυσμός εμβολιάζεται κατά προτεραιότητα και έτσι σε αυτούς περιλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι (δηλαδή άτομα άνω των 75 και άνω των 65 ετών), εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, ασθενείς σε γηροκομεία.

Επιπλέον, οι ομάδες κατά προτεραιότητα περιλαμβάνουν, πλέον, άτομα με χρόνιες ασθένειες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, καθώς και εργαζόμενους στην Αστυνομία, πυροσβέστες, εργαζόμενους στις δημόσιες μεταφορές και ταχυδρόμους.

Πηγή με γνώση του ζητήματος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του RIA Novosti, ανέφερε:

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν 643 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης».

Με βάση τα δεδομένα που ελήφθησαν και αναλύθηκαν, οι αναφερόμενες παρενέργειες είναι παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν σε κλινικές δοκιμές, όπως πονοκέφαλος, ρίγη, ήπιος πυρετός και κόπωση.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος τόνισε:

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ζήτημα ασφάλειας με αυτά τα εμβόλια».

O ίδιος συμπλήρωσε:

«Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ γνωρίζουν για αναφορές θανάτων μετά τον εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19. Το Σύστημα Ειδοποιήσεων για τις Παρενέργειες Εμβολίων (VAERS) ανέφερε 23 θανάτους μετά τον εμβολιασμό για τη νόσο COVID-19 στη Νέα Υόρκη».

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, «προς το παρόν, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δεν έχουν λάβει επιβεβαίωση για τη σύνδεση θανάτου με το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19».

Στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι εμβολιάζονται με προϊόντα των Pfizer/BioNTech και Moderna και, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη χώρα έχουν καταγραφεί -μέχρι στιγμής- περισσότερα από 27,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 492.000 θάνατοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...