Βόλος: Εξιχνίαση δολοφονίας 18 χρόνια μετά - Πώς συνέβαλε η τεχνολογία - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
4 Ιουλίου 2020

Βόλος: Εξιχνίαση δολοφονίας 18 χρόνια μετά - Πώς συνέβαλε η τεχνολογία

Μία δολοφονία στο Βόλο, η οποία είχε συγκλονίσει την πόλη το 2002, εξιχνιάστηκε με τη συμβολή της τεχνολογίας.

Η ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης πριν από δεκαοκτώ χρόνια. Ο δράστης είχε παραβιάσει την οικία της άτυχης γυναίκας και αφού την κακοποίησε, προκαλώντας της πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιρώνοντάς την, απέσπασε αντικείμενα αξίας.

Στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί ένα παλαμικό αποτύπωμα, στην πόρτα του σπιτιού, το οποίο όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στη σύλληψη του δολοφόνου. Εν τέλει, με τη χρήση της τεχνολογίας έγινε η ταυτοποίηση και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου αλβανικής καταγωγής.

«Καμία υπόθεση δεν κλείνει για την Ελληνική Αστυνομία, όσος καιρός κι αν περάσει, εάν δεν εξιχνιαστεί», εξήγησε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας, για να προσθέσει πως: «η μεθοδική δουλειά που πραγματοποιείται καθημερινά στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ θα έχει ως συνέπεια την εξιχνίαση κι άλλων παρόμοιων υποθέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...