Έρχονται τα ΚΕΠ Live: Θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω βίντεοκλήσης - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
18 Ιουνίου 2020

Έρχονται τα ΚΕΠ Live: Θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω βίντεοκλήσης

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, όπως και ο υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, είχαν τονίσει τη στρατηγική επιλογή για τα ΚΕΠ και την αναβάθμισή του.

H δράση του «ΚΕΠ Plus», διερευνά τις ανάγκες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό κόσμο, είτε στη νεοφυή επιχειρηματικότητα είτε σε υφιστάμενες επιχειρήσεις για αξιόπιστη, άμεση και στοχευμένη πληροφόρηση σε ζητήματα κυρίως λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και υποστήριξης των επιχειρηματικών δράσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια καινούργια υπηρεσία που να παρέχεται από τα ΚΕΠ, τον πιο αξιόπιστο θεσμό στην ιστορία της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, με ένα δίκτυο εξυπηρέτησης 1.060 σημείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπό την καθοδήγηση του Υφυπουργού Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεωργαντά και με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, ξεκίνησε ένας κύκλος συναντήσεων και διαλόγου με την αγορά σε όλη την Ελλάδα, εμπλέκοντας νέους επιχειρηματίες, τοπικές αρχές αλλά και επιμελητήρια, προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες τους και να προωθηθούν ανάλογες λύσεις.

Παράλληλα, διεξήχθη έρευνα σε 50+ νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο τον εντοπισμό των σημείων-κλειδιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση εργαλείων εξυπηρέτησης πολιτών, με την συνεργασία καταξιωμένων οργανισμών με σημαντική παρουσία στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.

Εκτός της δράσης ΚΕΠ Plus, ο Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών συντονίζει τις διαδικασίες ώστε να βγει άμεσα στον αέρα, μια νέα υπηρεσία παροχής υπηρεσιών από τα ΚΕΠ μέσω βιντεοκλήσεων, το «ΚΕΠ Live».

Το προσεχές διάστημα, δεκάδες ΚΕΠ σε όλη τη χώρα θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω βιντεοκλήσης και το παραγόμενο προϊόν θα αποστέλλεται στην ψηφιακή θυρίδα του πολίτη στην ενιαία ψηφιακή πύλη, το gov.gr, ενώ ξεκινά, επίσης, σύντομα η διασύνδεση των ΚΕΠ με το Μητρώο της Ελληνικής Αστυνομίας, πρωτοβουλία που θα δώσει τη δυνατότητα στα ΚΕΠ θα ελέγχουν την εγκυρότητα της ταυτότητας ή διαβατηρίου των Ελλήνων πολιτών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...