Προσοχή στην υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
1 Ιουνίου 2020

Προσοχή στην υπερβολική πρόσληψη πρωτεΐνης...

Μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας Circulation: Heart Failure, δείχνει πως οι άνδρες μέσης ηλικίας που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 2.441 άνδρες ηλικίας 42-60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 22 χρόνια. Κατά το διάστημα διεξαγωγής της μελέτης, καταγράφηκαν 334 περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ η πρωτεϊνική πρόσληψη των εθελοντών βρέθηκε να προέρχεται κατά 70% από ζωικές πηγές και κατά 27,7% από τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Συνολικά, η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης, βρέθηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας. Ωστόσο, η πρόσληψη πρωτεΐνης από ψάρια και αβγά δε συσχετίσθηκε με την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες με την υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης από όλες τις πηγές, φάνηκαν να έχουν 33% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας, συγκριτικά με εκείνους με τη χαμηλότερη συνολική πρόσληψη.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, καθώς πρόκειται για μία από τις πρώτες μελέτες που δείχνουν πως η πρωτεϊνική πρόσληψη συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση της εν λόγω συσχέτισης. Επιπλέον, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η προέλευση της πρωτεΐνης διαφοροποιεί την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Κλείνοντας, αναφέρουν ότι οι μελλοντικές αναλύσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουν και άλλες πληθυσμιακές ομάδες.


neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή