Κόκκινη γραμμή Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τα εθνικά... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
27 Ιουνίου 2020

Κόκκινη γραμμή Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τα εθνικά...

Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προς το εξωτερικό, την Τουρκία αλλά και προς το εσωτερικό, συγκεκριμένα στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας «με πειρατές δεν μιλάμε».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών Μητσοτάκη – Ερντογάν, έρχεται να τονίσει ότι δεν μπορεί να ανοίξεις διάλογος με την Τουρκία από την στιγμή που η Τουρκία δε σέβεται το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης.

Συγκεκριμένα ο κος. Σαμαράς είπε: « Τι ακριβώς διάλογο να κάνουμε με την Τουρκία; Μήπως αν τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας –που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται;».

Εμμέσως πλην σαφώς ο κος Σαμαράς διαφοροποιείται και δεν δέχεται την πρόθεση της κυβέρνησης -όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο- να συζητήσει για τα νησιά Καστελόριζο, Ρόδο, Κάλυμνο και Κρήτη για περιορισμένη ΑΟΖ.

Ο κος. Σαμαράς στην, συνέχεια, πρόσθεσε πως «η Τουρκία κοντεύει να «γκριζάρει» το μισό Αιγαίο και πως για να αποφύγουμε μια σύγκρουση πρέπει να τους πείσουμε ότι αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».

Όσον αφορά στη συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας και εκεί ο κος Σαμαράς εξέφρασε επιφυλάξεις ωστόσο πρόσθεσε πως «κάθε συμφωνία έχει τα υπέρ και τα κατά».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...