Τι προτείνει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κος Κουτσούμπας για τον Έβρο... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
17 Ιουνίου 2020

Τι προτείνει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κος Κουτσούμπας για τον Έβρο...

Διήμερη περιοδεία στο νομό Έβρου ξεκίνησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, με τον οποίο συζήτησε τόσο τα ζητήματα της ολοένα και μεγαλύτερης τουρκικής προσκλητικότητας, όσο και το θέμα του φράχτη, αλλά και της δημιουργίας βάσης του ΝΑΤΟ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την Τουρκία πως φτάνει μέχρι το σημείο να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ουσιαστικά να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, όπως είναι το Πρωτόκολλο του ‘26 και εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθόρισαν τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και να δημιουργεί συνεχώς προκλητικά επεισόδια. 

Ταυτόχρονα αυξάνοντας και δημιουργώντας προβλήματα με τις πιέσεις αξιοποιώντας το προσφυγικό και το μεταναστευτικό εδώ στην περιοχή. Φυσικά η λύση δεν είναι αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες. Δεν λύνονται τα προβλήματα με έναν φράχτη» ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, τονίζοντας ότι θα πρέπει, για παράδειγμα, η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, εκεί που βρίσκονται και όχι στην Ελλάδα, είτε για χορήγηση ασύλου είτε για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Αντίθετος και με την πώληση λιμανιών, αεροδρομίων, στρατηγικών υποδομών της χώρας μας, όπου, «θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός κεντρικού σχεδίου στην οικονομία, μέσα σε μία άλλη κοινωνία, όπου θα προστατεύονται και θα αναπτύσσονται οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας και που έχει και ο νομός Έβρου. 

Βεβαίως αυτά αφορούν και τα ζητήματα ανάπτυξης της βιομηχανίας. Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία ζάχαρης έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει, με αποτέλεσμα να εισάγουμε ζάχαρη από άλλες χώρες. Οι αγροτικές καλλιέργειες ουσιαστικά ξεκληρίζονται γιατί οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, την ίδια στιγμή που έχουμε πλούτο, και αρδεύσιμο και καλλιέργειες πλούσιες σε αυτό τον τόπο και βεβαίως δεν υπάρχουν οι προβλέψεις ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες, και μια σειρά τέτοια ζητήματα».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε στο Νοσοκομείο λεξανδρούπολη όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και με εργαζόμενους. 

«Όλους αυτούς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, που τους χειροκροτούσε η κυβέρνηση και τους έλεγε μπράβο και τους αποκαλούσε ήρωες την περίοδο έξαρσης της πανδημίας, σήμερα και με αφορμή τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με την απεργιακή κινητοποίηση, τους καθυβρίζει μέσω των φιλικών της ανθρώπων, δυστυχώς, και στο χώρο των ΜΜΕ και αυτό θα ήθελα να καταγγείλω και από εδώ, απ’ την ακριτική Αλεξανδρούπολη», ενώ μιλώντας για την ανάγκη προσλήψεων, σημείωσε: «Δυστυχώς, η περίοδος του κορωνοϊού και ό,τι ακολούθησε δεν χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα και ανάγκες. 

Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, υπάρχουν τεράστια κενά και αυτό που θα παλέψουμε όλοι μαζί είναι να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλου διοικητικού προσωπικού, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας για να αντιμετωπίσουν και ένα πιθανά νέο κύμα πανδημίας, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες, γιατί εδώ υπάρχουν ελλείψεις και στην ογκολογική κλινική και στη χειρουργική και σε μια σειρά άλλους τομείς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...