Ακατάπαυστος διωγμός! - Από την Κίνα έως την Νιγηρία οι Χριστιανοί μαρτυρούν... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking




17 Ιουνίου 2020

Ακατάπαυστος διωγμός! - Από την Κίνα έως την Νιγηρία οι Χριστιανοί μαρτυρούν...

Παρά τον κορονοϊό περισσότεροι από 250 σταυροί αφαιρέθηκαν από εκκλησίες στην Κίνα, ενώ οι πάστορες απειλούνταν με φυλάκιση και κλείσιμο εκκλησιών-Νέο μακελειό σε χωριό στην Νιγηρία


Περισσότεροι από 250 σταυροί αφαιρέθηκαν από τις εκκλησίες από κινεζικές αρχές στην επαρχία Anhui της Κίνας μόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου φέτος. Οι συγκλονιστικές στατιστικές επισημαίνουν μια αυξανόμενη καταστολή του Χριστιανισμού στην κομμουνιστική Κίνα.

Το ιταλικό περιοδικό Bitter Winter ανέφερε ότι αυτό το τελευταίο κύμα δίωξη έλαβε χώρα στις πόλεις Lu'an, Ma'anshan, Huaibei και Fuyang. "Όλα τα χριστιανικά σύμβολα έχει υπάρξει διαταγή να αφαιρεθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας καταστολής της κυβέρνησης", δήλωσε ένας επαρχιακός υπάλληλος από την πόλη Ma'anshan στο Bitter Winter.

Σε έναν τόπο λατρείας, την Εκκλησία Gulou στην πόλη Φουγιάνγκ, περισσότεροι από 100 ενορίτες είχαν προσπαθήσει να σταματήσουν τις αρχές να κατεβάσουν το σταυρό τους την 1η Απριλίου. Ωστόσο, αξιωματούχοι επέστρεψαν την επόμενη μέρα και αφαίρεσαν τον σταυρό έξω από το κτίριο. 

Αναφέρεται ότι τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στους παρευρισκόμενους ότι η αφαίρεση των σταυρών ήταν μέρος μιας εθνικής πολιτικής στη χώρα για την αφαίρεση όλων των θρησκευτικών συμβόλων από δημόσιους χώρους. Στην Lu-an, σχεδόν σε 200 εκκλησίες έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί τους το 2020 έως τα τέλη Απριλίου, ανέφερε το Bitter Winter. 

Οι επικεφαλής της εκκλησίας έχουν απειληθεί με φυλάκιση και κλείσιμο της εκκλησίας εάν αρνηθούν την αφαίρεση των σταυρών τους.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αναφορές ότι η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να επιβάλει την επιρροή της στις εκκλησίες και τον Χριστιανισμό στη χώρα. Ο Κινέζος χριστιανός ακτιβιστής Μπομπ Φου, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της China Aid, ανέφερε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι η κινεζική κυβέρνηση εποπτεύει ένα πενταετές σχέδιο για να καταστήσει τον Χριστιανισμό πιο συμβατό με τον σοσιαλισμό. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια «επανεγγραφή» της Βίβλου για να κάνει τις σοσιαλιστικές ιδέες να φαίνονται πιο θεϊκές, εξήγησε ο Φου.

Οι Ισλαμιστές στη Νιγηρία καταλαμβάνουν το χωριό και σκοτώνουν περισσότερα από 80 άτομα

Στην άλλη πλευρά της γης οι Ισλαμιστές στη Νιγηρία κατέλαβαν ακόμη ένα χωριό, αφοπλίζοντας τους κατοίκους, και τελικά σκοτώνοντας περισσότερους από 80 ανθρώπους. Πιστεύεται ότι πίσω από την επίθεση στο Νιγηριανό χωριό Faduma Colomdi στη βορειοανατολική πολιτεία του Μπόρνο είναι η γνωστή μαχητική τζιχαντιστική ομάδα που ονομάζεται Boko Haram. 

Ένας από τους επιζώντες είπε: «Μας συγκέντρωσαν, λέγοντας ότι θέλουν να μας κηρύξουν το λόγο του Θεού, και πριν από αυτό να τους παραδώσουμε όλα τα όπλα μας. Πολλοί τους έδωσαν τουφέκια, τόξα και βέλη», είπε ο επιζών αγρότης. “Ξαφνικά άνοιξαν πυρ. Ούτε τα παιδιά και οι γυναίκες δεν γλίτωσαν”.

Αφού πλησίασαν τα κρατικά στρατεύματα και οι μαχητές διέφυγαν, οι αρχές βρήκαν 81 νεκρούς και 13 τραυματίες στον τόπο της εκτέλεσης, και άλλα επτά άτομα, μαζί με τον αρχηγό του χωριού, απομακρύνθηκαν από τους επιτιθέμενους ως όμηροι. Αυτό δεν υπολογίζει τα λεηλατημένα περιουσιακά στοιχεία, τα καμένα σπίτια και τα κλεμμένα ζώα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...