Κλείνουν 1.200 καταστήματα του ομίλου ZARA - Μεγάλες οικονομικές ζημιές - Θα στραφούν σε διαδικτυακές πωλήσεις... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
12 Ιουνίου 2020

Κλείνουν 1.200 καταστήματα του ομίλου ZARA - Μεγάλες οικονομικές ζημιές - Θα στραφούν σε διαδικτυακές πωλήσεις...

Η Inditex, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Zara, ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη τριμηνιαία ζημία της, αφού η κρίση του κορονοϊού την ανάγκασε να κλείσει σχεδόν το 90% των καταστημάτων της για το τρίμηνο από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Ο ιδιοκτήτης του Zara αναμένεται να κλείσει έως και 1.200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς ο έμπορος ρούχων προσπαθεί να αυξήσει τις διαδικτυακές πωλήσεις κατά τη διάρκεια του χάους που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Inditex είπε ότι θα «απορροφήσει» μεταξύ 1.000 και 1.200 κυρίως μικρότερων καταστημάτων, τα οποία είχαν μεγάλες απώλειες. Μεταξύ αυτών των καταστημάτων - εκτός από τον Zara- βρίσκονται και εκείνα των Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti.

Το κλείσιμο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ασία και την Ευρώπη. Η Inditex είπε ότι το προσωπικό θα έχει ρόλους σε άλλες θέσεις εργασίας, όπως η αποστολή online αγορών.

Ο συνολικός αριθμός καταστημάτων θα μειωθεί από 7.412 σε 6.700 έως 6.900 μετά την αναδιοργάνωση, ο οποίος θα περιλαμβάνει επίσης το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων.

Η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημιά 409 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τριμήνου του κορωνοϊού και σχεδόν το ένα τέταρτο των καταστημάτων του παρέμεινε κλειστό έως τις 8 Ιουνίου.

Ωστόσο, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 50%, ενώ τον Απρίλιο παρουσίασαν αύξηση 95%.

Η Inditex είπε ότι θα επιταχύνει την προσπάθειά της να πουλήσει περισσότερα ρούχα στο διαδίκτυο, καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει την πρόκληση ανταγωνιστών υψηλών δρόμων, όπως η H&M.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της Inditex, οι διαδικτυακές πωλήσεις θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 25% του συνόλου έως το 2022, σε σύγκριση με το 14% το οικονομικό έτος 2019. Τα μεγαλύτερα καταστήματα θα λειτουργούν ως κόμβοι διανομής για διαδικτυακές πωλήσεις.

Η Inditex, που ελέγχεται από τον ιδρυτή της, Amancio Ortega, σκοπεύει να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην online προσφορά της έως το 2022 και άλλα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταστήματα για να τους επιτρέψει να ενσωματωθούν καλύτερα σε ιστότοπους για ταχύτερες παραδόσεις και παρακολούθηση προϊόντων σε πραγματικό χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...