Οι S-500 ελέγχουν την Ευρώπη: Αυτές είναι οι περιοχές που δεσμεύει το ρωσικό υπερόπλο... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
11 Μαΐου 2020

Οι S-500 ελέγχουν την Ευρώπη: Αυτές είναι οι περιοχές που δεσμεύει το ρωσικό υπερόπλο...

Η Ρωσία προχωράει με φουλ τις μηχανές το πρόγραμμα μαζικής παραγωγής του συστήματος αεράμυνας S-500 με το οποίο θέλει να κυριαρχήσει στους αιθέρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις πιο κρίσιμες περιοχές.

Τα πιθανότερα σημεία τοποθέτησης των S-500 είναι το Καλίνινγκραντ, η Κριμαία και το Brayansk στην κεντρική Ρωσία . Με αυτόν τον τρόπο οι S-500 θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Βαλτικής Θάλασσας, μια περιοχή όπου το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει κατακόρυφα την παρουσία του.

Για παράδειγμα, ένα αεροσκάφος E-3 Sentry, το οποίο θα πετά πάνω από το Βερολίνο ή λίγο βόρεια της Πράγας, θα βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτίνα των S-500 από το Καλίνινγκραντ. Θα καλυφθεί ολόκληρη η Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων και των νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που δημιουργούνται στη χώρα, καθώς και ολόκληρη η ανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένου του Βουκουρεστίου και της Κωνσταντινούπολης.


Οι S-500 θα είναι έτσι σε θέση να προσφέρουν στη Ρωσία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον πόλεμο των αιθέρων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και η δίνει βέβαια άλλο αέρα και στις χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας καθώς θα μπορούν να έχουν αεράμυνα σε μεγαλύτερη ακτίνα σε περίπτωση που κινηθούν δυτικά.

Η ανάπτυξη των S-500 θα αποτελέσει έτσι ένα μεγάλο «αγκάθι» για το ΝΑΤΟ στο ευρωπαϊκό θέατρο σε περίπτωση πολέμου και θα μεγιστοποιήσει την αποτρεπτική ισχύ των ρωσικών δυνάμεων.

Οι λειτουργίες των S-500  θα συμπληρωθούν  και από τα καινούργια εναέρια μέσα που αναπτύσσονται από τη Ρωσία  όπως οι πύραυλοι αέρος αέρος R-37M που έχουν εμβέλεια 400 χιλιομέτρων καθώς και τους πυραύλους των συστημάτων S-400 και S300V4 που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία και που μπορoύν να φτάσουν επίσης μέχρι και τα 400 χλμ σε εμβέλεια.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...