Τούρκοι διαλέγουν ''στρατόπεδο'' - Δηλώσεις-σοκ κατά Πούτιν: ''Θα σε ρίξουν οι πολίτες!'' (Βίντεο) - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
5 Μαΐου 2020

Τούρκοι διαλέγουν ''στρατόπεδο'' - Δηλώσεις-σοκ κατά Πούτιν: ''Θα σε ρίξουν οι πολίτες!'' (Βίντεο)

''Απασφάλισε'' ο στενότερος σύμβουλος του Ερντογάν


Eπιβεβαιωνόμαστε πλήρως με το χθεσινό μας άρθρο, όπου αναφέραμε πως οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας οδεύουν πάλι προς τον ''γκρεμό''.

Η Άγκυρα αλλάζει ξανά στάση, καθώς οι διαφορές σε Ιντλίμπ και Λιβύη δεν ''γεφυρώνονται'' με την Μόσχα. Συν τοις άλλοις σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλον έναν παράγοντα.

Η Ουάσινγκτον μπήκε ''σφήνα'' ανάμεσα σε Πούτιν-Ερντογάν, καθώς εκμεταλλεύεται την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Άγκυρα λόγω πανδημίας και οικονομικής κατάρρευσης.

Τα τάμεια είναι ''άδεια'' και η Τουρκία ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ. Ακόμα δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα, αλλά εάν προσθέσουμε και την κρίση που υπάρχει στο ζήτημα των S-400, όπου φαίνεται πως η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε αγορά των υπόλοιπων κομματιών, καταλαβαίνουμε περίτρανα πως πλέον ο Ερντογάν παίζει το ''χαρτί'' της επιστροφής στη Δύση.Έτσι λοιπόν, οι σύμβουλοί του έπιασαν ''στασίδι'' στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, με τον ''εξαφανισμένο'' Yigit Bulut να ''απασφαλίζει''.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε τα εξής:

''Η Ρωσία θα καταρρεύσει λόγω της οικονομικής κρίσης και οι πολίτες θα επαναστατήσουν κατά του Β. Πούτιν!''

Δηλώσεις που ακούγονται για πρώτη φορά! Ήδη από χθες ο Ερνογάν έδειξε τις προθέσεις του. Ανέφερε πως θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις σε Λιβύη και Συρία, παρακάμπτοντας τα ''θέλω'' της Μόσχας!

Μάλιστα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Κυριακή εισέβαλε στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην Ιντλίμπ, κονβόι τουλάχιστον 30 τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων, μεταφέροντας προμήθειες και οπλισμό στους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι παραμένουν στην περιοχή και μάλιστα ο αριθμός τους αυξάνεται.

Σύμφωνα, πάντα, με το Συριακό Παρατηρητήριο, σχεδόν 4.000 Τούρκοι στρατιώτες έχουν περάσει στην περιοχή της Ιντλίμπ από τις 5 Μαρτίου, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...