Η πρώτη Κυριακή με κόσμο στις εκκλησίες: Δείτε φωτορεπορτάζ από τους ναούς... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
17 Μαΐου 2020

Η πρώτη Κυριακή με κόσμο στις εκκλησίες: Δείτε φωτορεπορτάζ από τους ναούς...

Οι ναοί άνοιξαν τις πόρτες τους για τους πιστούς, πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Αρκετά άτομα πήγαν για να εκκλησιαστούν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, με όσα εισήλθαν στους ναούς να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους εξωτερικούς χώρους των ναών που υπήρξαν καθίσματα σε απόσταση.

Παράλληλα, υπήρξε προσωπικό που φρόντιζε να καθαρίζονται διαρκώς οι εικόνες και όλες οι επιφάνειες του ναού, ενώ σε αρκετά σημεία υπήρξαν αντισηπτικά για όσους δεν είχαν και ήθελαν να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή.

Η μάσκα ήταν ένα «αξεσουάρ» που είχε την τιμητική τους στις μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ τόσο η Θεία Κοινωνία όσο και το μοίρασμα του αντίδωρου έγιναν χωρίς προβλήματα, με τον κόσμο να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα.

Δείτε φωτογραφίες από την Αθήνα:Δείτε φωτογραφίες από τη Θεσσαλονίκη:

Δείτε φωτογραφίες από την Πάτρα:


ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...