Έξαλλος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με την απροειδοποίητη μεταφορά Σομαλών στην Αιανή Κοζάνης - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
11 Μαΐου 2020

Έξαλλος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με την απροειδοποίητη μεταφορά Σομαλών στην Αιανή Κοζάνης


Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε το Σάββατο στον εισαγγελέα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την απροειδοποίητη μεταφορά 63 μεταναστών και προσφύγων στην Αιανή Κοζάνης.

Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή τοπικής τηλεόρασης ότι προχώρησε στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου «να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τους αρμοδίους για το αν έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο για τη μετακίνηση εν μέσω κορωνοϊού των μεταναστών στην περιοχή μας και να εξακριβωθεί αν συντρέχει ή όχι υγειονομικός λόγος επικινδυνότητας γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, επειδή, όπως υποστηρίζει, «η περιφερειακή Αρχή δεν ενημερώθηκε για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της μικρής κωμόπολης της Κοζάνης», ενώ πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τα υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών για το συγκεκριμένο ζήτημα, «αλλά κανείς δεν γνώριζε σχετικά με το θέμα!».

Πήρε 19 δείγματα

Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης έστειλε επιστολή στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, η οποία κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτήν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εξέφραζε την έντονη αντίδρασή του και τόνιζε ότι «οι πρακτικές αυτές βρίσκουν αντίθετη την περιφερειακή Αρχή», ενώ παράλληλα καλούσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα θέματα μείζονος σημασίας για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Τα δύο λεωφορεία με τους 63 μετανάστες, που στην πλειονότητά τους είναι Σομαλοί, έφτασαν στην Αιανή Κοζάνης το μεσημέρι της Παρασκευής. Έπειτα από συνεννόηση με την κεντρική υπηρεσία ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, λοιμωξιολόγος Ιορδανής Ρωμιόπουλος πήγε στο ξενοδοχείο όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες και έλαβε δείγματα για να ελεγχθούν στο πιστοποιημένο εργαστήριο που έχει το Νοσοκομείο Κοζάνης για τον Covid-19.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρωμιόπουλος, έλαβε συνολικά 19 δείγματα (τουλάχιστον ένα δείγμα από κάθε οικογένεια), ώστε, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο θετικό κρούσμα, να ακολουθήσει πιο συστηματικός έλεγχος και στους υπόλοιπους.Πηγή: breaknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή