Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης – «Πράσινο» φως από τον ΕΟΤ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
15 Μαΐου 2020

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης – «Πράσινο» φως από τον ΕΟΤ

Σε νέο, σύγχρονο και στοχευμένο σχεδιασμό για την Τουριστική Προβολή της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έφερε στο προσκήνιο ο κορωνοϊός, προχωρά ο Δήμος Κατερίνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου, η οποία έλαβε την έγκριση του ΕΟΤ για να «τρέξει» τον σχεδιασμό της

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι βασικούς άξονες και δράσεις, που θα εξειδικευτούν και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα ορίσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης εναρμονίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κατερίνης στη νέα πραγματικότητα που έφερε πανδημία του Covid – 19.

«Το κλειδί είναι η ετοιμότητα. Προχωράμε στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης, σύγχρονης, στοχευμένης και διαρκούς Τουριστικής Προβολής εναρμονισμένης στα νέα δεδομένα», ανάφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κατερίνης και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Γιώργος Νταντάμης

Όπως τόνισε ο κ. Νταντάμης «το μεγάλο πρώτο βήμα ήταν η ίδρυση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης, για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους κλάδους του τουρισμού. Το δεύτερο βήμα είναι η θετική έγκριση που λάβαμε από τον ΕΟΤ για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής που καταθέσαμε. Ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα που μετρά η Επιτροπή το οποίο κατά κοινή ομολογία καταγράφεται ως επιτυχία. 

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Κατερίνης συντονίζει μια τέτοια Επιτροπή, ακούει και καταγράφει τα αιτήματα των επαγγελματιών του τουρισμού και κυρίως προχωρά με όρους άριστης συνεργασίας και κοινών συνεργιών για μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη, στοχευμένη και διαρκής τουριστική προβολή. Αν και τα νέα δεδομένα που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία του κορωνοϊού αλλάζουν τον αρχικό προγραμματισμό μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στον κεντρικό στόχο για την ανάδειξη του τόπου μας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τις εργασίες μας και εναρμονίζουμε τους στόχους μας στη νέα πραγματικότητα αλλά πάντα κοιτώντας με αισιοδοξία στο μέλλον. 

Το κλειδί είναι η ετοιμότητα. Και πλέον ο Δήμος Κατερίνης θα είναι έτοιμος, αποτελεσματικός, υποστηρικτικός σε πρωτοβουλίες που θέλουν να προάγουν το κοινό καλό. Ευχαριστώ τον Γ. Γ. του ΕΟΤ κ. Φραγκάκη για την έγκριση της πρότασής μας και την όλη υποστήριξη της υπηρεσίας του ΕΟΤ προς το Δήμο μας, τα μέλη της Επιτροπής καθώς και τη Διοικητική Υπάλληλο Παναγιώτα Κουτλουμπάση για τη συμβολή τους στο εγχείρημα».

«Επιλέγουμε τη δράση. Εστιάζουμε στην επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για την τουριστική ανάδειξη του Δήμου μας», σχολίασε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Ο κ. Κουκοδήμος, σχολιάζοντας την θετική γνωμάτευση του ΕΟΤ, τόνισε πως «είναι συνειδητή επιλογή μας, η δράση αντί της μεμψιμοιρίας. Μπορεί η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός να αλλάζει και να δυσκολεύει τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μας, όμως επιμένουμε στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για έναν Δήμο πρωτοπόρο στην ανάπτυξη. 

Σε συνεργασία και επικοινωνία με τους εκπροσώπους του τοπικού τουρισμού εστιάζουμε στην επόμενη μέρα. Η έγκριση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης από τον ΕΟΤ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον τόπο μας, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Φραγκάκη για την θετική του γνωμοδότηση, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξη Δ. Κατερίνης για την άψογη συνεργασία και τα πρώτα λαμπρά δείγματα του έργου τους. Η φετινή τουριστική χρονιά, μας βρίσκει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες όμως θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξή τους».

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος Τουριστικής Προβολής περιλαμβάνουν δράσεις όπως: τουριστικό μάρκετινγκ, δράσεις προβολής και διαφήμισης, δαπάνες φιλοξενίας και δημόσιες σχέσεις, ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, αξιοποίηση και ανάδειξη κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων και σύνδεσής τους με τον τουρισμό καθώς και εκπαίδευση σε συναφή με τον τουρισμό αντικείμενα μέσα από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο brand name της περιοχής και στην ανάπτυξη κάθε μορφής σύγχρονης προβολής (ιστοσελίδα, κοινωνικά δίκτυα, κα) που μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...