Ψαρονέφρι με τραγανή κρούστα και ψητά λαχανικά... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking




9 Μαΐου 2020

Ψαρονέφρι με τραγανή κρούστα και ψητά λαχανικά...

Αρώματα και φρέσκες καλοκαιρινές γεύσεις μέσα σε ένα μόλις πιάτο.

Προετοιμασία: 50 λεπτά
Αναμονή: 1 ώρα
Ψήσιμο: 35 λεπτά
Μερίδες: 4
Δυσκολία: μέτριο 

Υλικά συνταγής

  • ψαρονέφρι: 1.200 γρ. (2-3 τεμάχια χοιρινό φιλέτο, άκοπο)
  • βούτυρο: 50 γρ.
  • ελαιόλαδο: 150ml
  • αλάτι: 1/2 κουταλιά της σούπας
  • ψωμί: 250 γρ. ψίχα, τριμμένη
  • μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • κολοκύθια: 2 μέτρια
  • μελιτζάνες: 2 φλάσκες
  • πιπεριές: 2, πράσινες ή κόκκινες
  • καρότα: 2 μέτρια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζετε το μείγμα για την κρούστα ως εξής: Βάζετε μέσα στο μπλέντερ το βούτυρο μαζί με το 1/3 από το ελαιόλαδο, το ψωμί, το μαϊντανό και το αλάτι. Τα πολτοποιείτε λειτουργώντας τη συσκευή σε δυνατή ταχύτητα.
  2. Αλείφετε τα χοιρινά φιλέτα με λίγο βούτυρο και τα περνάτε από το μείγμα του ψωμιού. Τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο, για να σφίξει η κρούστα του ψωμιού.
  3. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες, τα αλείφετε με το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αλατίζετε ελαφρά. Τα ψήνετε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές και τα διατηρείτε ζεστά.
  4. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε φέτες πάχους 1cm και στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε αντικολλητικό τηγάνι για να ψηθούν και εσωτερικά.
  5. Τοποθετείτε τα λαχανικά στο πιάτο και από πάνω βάζετε το ψαρονέφρι. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Πηγή: icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή