Εργατικό Κέντρο Κατερίνης – Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
8 Μαΐου 2020

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης – Να στηριχθούν άμεσα και ουσιαστικά οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό

Την αμέριστη συμπαράστασή του στην αγωνία και τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Το ΕΚΚ καλεί την Κυβέρνηση να σκύψει ουσιαστικά στα τεράστια προβλήματα του Κλάδου, «που η ίδια προκάλεσε με τις Νομοθετικές Πράξεις της» όπως αναφέρει, και άμεσα να λάβει πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, σύμφωνα και με τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει, με δεδομένο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει είναι «επιτακτική ανάγκη», να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ στον επισιτισμό, η οποία έχει υπογραφεί από το Δεκέμβριο του 2019 και αποτελεί τη μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση στη Χώρα.
Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, υπογραμμίζει πως στέκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού και Επισιτισμού, η οποία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από την πρώτη στιγμή, εκτιμώντας ότι πάνω από 300.000 εργαζόμενοι στον κλάδο θα μείνουν άνεργοι. 

«Η Κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, έχοντας στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας τους αλλά και αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...