"Οργιώδεις" επιχειρήσεις τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα!!! - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
9 Μαΐου 2020

"Οργιώδεις" επιχειρήσεις τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στην Ελλάδα!!!

Τι αποκαλύπτουν διαβαθμισμένα έγγραφα


Σαφή προειδοποίηση αποστέλλει στην Αθήνα ο γνωστός Τούρκος Γκιουλενιστής δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ για την ανεξέλεγκτη δράση της Άγκυρας ειδικά στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 12 χώρες.

Η παράνομη επιτήρηση, η συλλογή πληροφοριών και οι δραστηριότητες παρακολούθησης των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και την Κεντρική Ασία αποκαλύπτονται πλέον μέσα από έγγραφα με την ένδειξη «απόρρητο» που έλαβε η ιστοσελίδα Nordic Monitor.

Σύμφωνα με τα διαβαθμισμένα έγγραφα, η Τουρκία διεξάγει “οργιώδεις” επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και κατασκοπεύει επικριτές της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε περισσότερες από δώδεκα χώρες σε όλο τον κόσμο.
Τα έγγραφα αναφέρονται σε μια τουρκική μυστική κυβερνητική υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2016 με ειδική οδηγία του Προέδρου Ερντογάν και η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (Emniyet).

Από την επισκόπηση των εγγράφων προκύπτει ότι οι Τούρκοι κατάσκοποι συλλέγουν ενεργά πληροφορίες στις ακόλουθες χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Ρουμανία, Βραζιλία, Αγκόλα, Νότια Αφρική , Αίγυπτος, Ιράκ, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν και Κιργιστάν.

Το ίχνος των κινήσεων τους δείχνει ότι συλλέγονται πληροφορίες για άτομα που έκαναν κριτική κατά του Ερντογάν σε αυτές τις χώρες (κάτι που αφορά σαφώς όμως και εφημερίδες, διαδίκτυο, τηλεόραση κά) και τα οποία στέλνονται στο Υπουργείο Καταπολέμησης Εγκλημάτων κατά της Εθνικής Ασφάλειας (Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü), ένα ειδικό τμήμα που ιδρύθηκε στις 12 Μαΐου 2016 στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν ζήτησε προσωπικά τη σύσταση αυτού του τμήματος,το οποίο ενέκρινε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με την απόφαση αριθ. 2016/8591, που εγκρίθηκε στις 14 Μαρτίου 2016.

Η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης δεν αποκάλυψε το όνομα του αυτής της νέας υπηρεσίας. Αντ 'αυτού, απλώς αναφέρθηκε σε ένα από τα τέσσερα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας.

Η νέα υπηρεσία του Ερντογάν, τεκμηριώνει τα ονόματα των επικριτών του Τούρκου προέδρου και τους καθεστώτος του τα οποία παρακολουθούν και παρακολουθούνται.

"Οι Τούρκοι πράκτορες φαίνεται να ήταν πιο δραστήριοι στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ελλάδα καθώς υπάρχουν περισσότερα ονόματα που παρατίθενται υπό παρακολούθηση από ό, τι σε άλλες χώρες", τονίζει ο Μποζκούρτ.

Κύριοι στόχοι αναφέρει ο Μποζκούρτ είναι τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Γκουλέν, καθώς και άτομα που εμπλέκονται με ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Παρόλο που οι πληροφορίες συλλέχθηκαν από μυστικούς Τούρκους πράκτορες, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες Τούρκοι διπλωμάτες συμμετείχαν επίσης στην κατασκοπεία. Για παράδειγμα, διπλωμάτες στις τουρκικές πρεσβείες στο Λονδίνο, τη Δανία και το Ουζμπεκιστάν έχουν εμπλακεί σε παράνομη παρακολούθηση μέσω εκθέσεων τους στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

Οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν με σαφή παραβίαση των σχετικών συμβάσεων της Βιέννης σχετικά με τη συμπεριφορά των διπλωματών σε ξένο έδαφος, ενσωματώθηκαν επίσης στο φάκελο της υπόθεσης.

Ο Τούρκος Γκιουλενιστής δημοσιογράφος εκτιμάται ότι μας αναφέρει “μισές αλήθειες”, διότι η νέα τουρκική μυστική υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2016, παρακολουθεί και την ίδια χώρα-στόχο.


Αυτό σημαίνει ότι οποιασδήποτε ειδικός ή μη, ιστοσελίδα, εφημερίδα, εκπομπή, η οποία ασκεί κριτική στον Ερντογάν και την Τουρκία, καταγράφεται στη σχετική λίστα. Με λίγα λόγια οι Τούρκοι κινούνται με τη λογική των αιμοσταγών προγόνων τους, Οθωμανών, θέλοντας να κυριαρχήσουν στην Α.Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Μόνο που αντί για αυτό θα δουν σχετικά σύντομα την ίδρυση του Κουρδικού κράτους και τον διαμελισμό του δικού τους κράτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...