Παιχνίδια με τη φωτιά... ή πως η ΝΔ κινδυνεύει με αφανισμό!!! - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
6 Μαΐου 2020

Παιχνίδια με τη φωτιά... ή πως η ΝΔ κινδυνεύει με αφανισμό!!!

Η απουσία βέτο τον προηγούμενο μήνα για το ευρωομόλογο και η σχεδόν σίγουρη απροθυμία να βάλει βέτο στην επερχόμενη συζήτηση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει δάνεια που θα αθροιστούν στο ήδη τεράστιο χρέος.

Συνεπώς, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε νέα δυσβάσταχτα μέτρα (μειώσεις μισθών, συντάξεων, αυξήσεις στη φορολογία).

Ήτοι, νέο μνημόνιο.

Κάτι που προεξοφλεί την πτώση της κυβέρνησης εφόσον επιχειρήσει να το φέρει προς ψήφιση σε αυτή τη Βουλή.

Προφανώς, ο Μητσοτάκης το αντιλαμβάνεται και υπολογίζοντας τη διευρυμένη αποδοχή που έχει λόγω της εγκαιροφλεγής αντιμετώπισης της πανδημίας, θα πάει σε πρόωρες διπλές εκλογές για να κάψει την απλή αναλογική και να παρατείνει τον χρόνο παραμονής του στην εξουσία.

Κίνηση εκ των ον ουκ άνευ για να μην καταρρεύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι το πότε, και το δεύτερο αν θα πει την αλήθεια στον λαό για το νέο μνημόνιο.

Θεωρώ, ότι παρά τον υγειονομικό κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, διαφορετικά το προφίλ του ικανού ηγέτη που έχτισε ο Μητσοτάκης με την διαχείριση του κορονοϊού θα ξεφουσκώσει και δεν θα μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Αναφορικά με το επικείμενο μνημόνιο, φρονώ ότι θα προσπαθήσει να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα και πιθανότατα θα αναφερθεί σε προσωρινά μέτρα.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι αν πει έστω και το παραμικρό για επιστροφή σε καθεστώς σκληρής λιτότητας, θα υποστεί εκλογική καθίζηση.

Ουσιαστικά θα γίνει ένας νέος ΓΑΠ του 2020 που μπορεί να μην επικαλεστεί ένα νέο «λεφτά υπάρχουν», αλλά όπως και να 'χει θα αποπειραθεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους.

Ο Σαμαράς πρώτα συναίνεσε σε συγκυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του, και μετά πήγε σε εκλογές.

Ακόμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, πρώτα υπέγραψε μνημόνιο, και μετά έκανε εκλογές.

Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, τότε ο Μητσοτάκης θα επιλέξει να παίξει με τη φωτιά.

Μπορεί να καταστεί εκ νέου αυτοδύναμος, μπορεί να διώξει την απλή αναλογική, αλλά θα βρεθεί σε δεινή θέση μόλις εφαρμοστούν τα νέα επαχθή μέτρα .

Το πρόβλημα ωστόσο, δεν έγκειται στο γεγονός ότι μετά την εφαρμογή νέου μνημόνιου ο Μητσοτάκης θα υποστεί ήττα όποτε ξαναγίνουν εκλογές.

Άλλα ότι η καταστροφή του νέου μνημονίου θα φέρει πάλι τιμωρητικό ξέσπασμα στην κάλπη.

Και τότε, λόγω του εμπαιγμού, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γυρίσουν οι οργισμένοι ψηφοφόροι την πλάτη τους στη ΝΔ οριστικά... Δηλαδή, ό, τι ακριβώς έπαθε το ΠΑΣΟΚ μετά το ‘12...

Αν ο Μητσοτάκης φοβάται να πει την αλήθεια προεκλογικά, τότε ας μην κάνει εκλογές.

Τον εαυτό του μπορεί να τον κάψει.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να ρισκάρει με έναν πιθανό αφανισμό της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...