Πολεμικά αεροσκάφη ΗΑΕ και Αιγύπτου “φουλάρουν” για Α. Μεσόγειο και Λιβύη... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
7 Μαΐου 2020

Πολεμικά αεροσκάφη ΗΑΕ και Αιγύπτου “φουλάρουν” για Α. Μεσόγειο και Λιβύη...

Δηλώνουν την ισχυρή παρουσία τους στην Α. Μεσόγειο, απέναντι στην Τουρκία


Αίγυπτος και ΗΑΕ αποφάσισαν να παρέμβουν στο τουρκικό σχέδιο για πιθανή απόβαση πεζοναυτών με ταυτόχρονη εγγύς αεροπορική υποστήριξη ( CAS) στην Λιβύη, για αυτό και είχαμε την εσπευσμένη μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών των Εμιράτων σε πολεμική βάση στην Δ. Αίγυπτο.

Σε δορυφορική εικόνα που τραβήχτηκε στις 5 Μαΐου εντοπίστηκαν τουλάχιστον έξι μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τύπου Mirage 2000-9 στην αεροπορική βάση Sidi el Barrani στην δυτική Αίγυπτο.Επισημαίνουμε ότι η άφιξη των αεροσκαφών από ΗΑΕ και η μετακίνηση αιγυπτιακών χερσαίων δυνάμεων στα δυτικά μεταφράζεται σε πληροφορίες επικείμενης τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης και αυτό τα λέει όλα.

Τα αεροσκάφη αυτά ετοιμάζονται να συμμετάσχουν λογικά σε “εναέριες ασκήσεις” με αιγυπτιακά μαχητικά μια ανάσα από την Λιβύη. Φυσικά όταν αναφέρονται “ αεροπορικές ασκήσεις” στην προκειμένη περίπτωση, εννοείται ουσιαστικά η ενδελεχής προετοιμασία τακτικών πολεμικών επιχειρήσεων πάνω από την Α.Μεσόγειο και την Λιβύη.
 
Το σενάριο αυτό θα φέρει τα μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών να πετάξουν στα ανοικτά της Λιβύης (διεθνής εναέριος χώρος) πάνω από τις τουρκικές Φρεγάτες, ενώ θα δηλώσουν την ισχυρή παρουσία τους στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου στην οποία είχαμε την πρόσφατη παρουσία τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Κύριος στόχος η επίδειξη δύναμης στην Τουρκία για να αποτραπεί οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική παρέμβαση της Άγκυρας, από αέρος,θάλασσα ή στεριά, στις ήδη σκληρές μάχες που λαμβάνουν χώρα.

Διπλωματική ήττα της Τουρκίας στην Λιβύη

Ο Λίβυος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συνταγματάρχης Αλί Σάλεμ μπιν Μανσούρ, δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής παραβίασαν την ανακωχή του ΟΗΕ στη χώρα, και ενίσχυσαν την παρουσία τους στις κατεχόμενες Λιβυκές βάσεις, ιδίως στη βάση Mutaiga στην Τρίπολη και στο αεροπορικό κολλέγιο στην Misurata.

Ο ίδιος δήλωσε σε δήλωση προς την εφημερίδα "Al-Ain News" ότι αυτή η υποστήριξη πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την τουρκική βάση του Γκαζιαντέπ προς τις πόλεις που ευρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών του GNA.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης προσπάθησε να ρίξει τον λιβυκό εθνικό στρατό στην παγίδα της αναγνώρισης της τουρκικής παρέμβασης στην Λιβύη μέσω συνομιλιών στον ΟΗΕ, αλλά ο στρατηγός Χαφτάρ έθεσε την απόσυρση των Τούρκων από την χώρα ως βασική προϋπόθεση αποδοχής οποιασδήποτε στρατιωτικής διευθέτησης.

Κατά την εκτίμησή του για τη στρατιωτική κατάσταση στην Λιβύη, ο Μπιν Μανσούρ επιβεβαίωσε ότι ο εθνικός στρατός της Λιβύης εξακολουθεί να διαθέτει την επιχειρησιακή πρωτοβουλία και αυτό ενοχλεί σφόδρα την τουρκική πλευρά.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Λιβύης ανέφερε ότι η κατάσταση των Σύριων μισθοφόρων στην Τρίπολη είναι δραματική, ειδικά μετά την προέλαση των δυνάμεων του LNA στην γειτονιά του Άμπου Σάλιμ στην καρδιά της πρωτεύουσας Τρίπολης.

Τόνισε επίσης ότι ο ο λιβυκός εθνικός στρατός του στρατηγού Χαφτάρ αναπτύσσει νέες επιχειρήσεις για να σφίξει τη θηλιά στην πόλη Μισουράτα, την κύρια τουρκική βάση στη Βόρεια Αφρική, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις και τις προόδους του σε διάφορους άξονες.

Ο Μανσούρ σημείωσε ότι η προέλαση προς την Μισουράτα από τον άξονα Ντοφάν-Μπάνι Γουαλίντ θα αναγκάσει τις πολιτοφυλακές του GNA που σταθμεύουν στο Αλ-Καρμπούλι να χωριστούν στα δύο, και να υποχωρήσουν μαζικά στην Μισουράτα.

Η Τουρκία παλεύει για να αναγνωριστεί η παρουσία της στην Λιβύη ως νόμιμη μέσω του ΟΗΕ, αλλά όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, το οθωμανικό παρελθόν έχει ξεσηκώσει όλες τις φυλές της χώρας εναντίον της. Ότι και να γίνει στην Λιβύη θα γίνει με εκτός τους Τούρκους, αλλιώς θα έχουμε συνέχεια εμφύλιο πόλεμο.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...