Πάλι με το Νότο τα έβαλαν οι Ολλανδοί: Πήραν την απάντηση που έπρεπε! - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
30 Μαΐου 2020

Πάλι με το Νότο τα έβαλαν οι Ολλανδοί: Πήραν την απάντηση που έπρεπε!

Το βασικό άρθρο του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού περιοδικού της Ολλανδίας έχει τίτλο «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου»!

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσαν Πορτογάλοι χρήστες των social media τους υπεύθυνους του ολλανδικού περιοδικού Elsevier Weekblad το οποίο στο τελευταίο τεύχος του είχε ως εξώφυλλο το κλασικό πλέον στερεότυπο με τους «εργατικούς βορειοευρωπαίους έναντι των τεμπέληδων του νότου».

Το βασικό άρθρο του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού περιοδικού της Ολλανδίας έχει τίτλο «Ούτε δεκάρα στις χώρες του Νότου» και αναφέρεται στο Πακέτο Στήριξης που συμφωνήθηκε για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Το άρθρο συνοδεύεται από ένα σκίτσο το οποίο στο πάνω μέρος του παρουσιάζει βορειοευρωπαίους να εργάζονται σκληρά, την ώρα που το χρήμα πέφτει βροχή στο νότο όπου ένας στερεοτυπικός τεμπέλης πίνει καφέ και κρασί ταυτόχρονα ξαπλωμένος δίπλα σε μια καλλονή που απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία της.


Ωστόσο, οι Πορτογάλοι έδωσαν πληρωμένη απάντηση.

Αναδημοσίευσαν στα social media ίδιο περίπου σκίτσο, αντιστρέφοντας όμως τους ρόλους.

Στο πάνω μέρος της σελίδας και στη θέση αυτών που πασχίζουν στο εργοστάσιο έβαλαν τους μελαχρινούς μετανάστες από το νότο που μετακόμισαν στο Βορρά λόγω της ανεργίας στην περιφέρεια.

Και στη θέση αυτών που λιάζονται ένα ζευγάρι βορειοευρωπαίων… εγκαυματιών από τον ήλιο της Μεσογείου όπου κάνουν τις διακοπές τους. Το χρήμα ρέει τώρα από τους Νότιους στους Βόρειους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...