Δημοσκόπηση ΕΚΤ: Αργή και σταδιακή ανάπτυξη της οικονομίας... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
4 Μαΐου 2020

Δημοσκόπηση ΕΚΤ: Αργή και σταδιακή ανάπτυξη της οικονομίας...

Στην τριμηνιαία δημοσκόπηση προβλέπεται πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,5% φέτος και στη συνέχεια θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 4,3% το 2021

Η ύφεση της οικονομίας της ευρωζώνης θα είναι μικρότερη από τις απαισιόδοξες προβλέψεις, ωστόσο η ανάκαμψη μπορεί να είναι αργή και σταδιακή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των επαγγελματιών forecasters της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στην τριμηνιαία δημοσκόπηση προβλέπεται πως η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,5% φέτος και στη συνέχεια θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 4,3% το 2021, με τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό να αίρωνται από το Μάιο και τον Ιούνιο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Τράπεζα προβλέπει συρρίκνωση από 5% έως 12% φέτος, υποδηλώνοντας πως η δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ευθυγραμμίζεται περισσότερο με το «ήπιο» σενάριο της ΕΚΤ για την ύφεση, σημειώνει το πρακτορείο.

«Η πιο κατάλληλη περιγραφή για το προφίλ της πρόβλεψης για το συνολικό επίπεδο του ΑΕΠ είναι πιθανότατα ένα «tick-mark» -δηλαδή μια απότομη πτωτική κίνηση στο τέλος του α’ τριμήνου και στην αρχή του β’ τριμήνου, με μια επίπεδη και παρατεταμένη ανάκαμψη που θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να επιστρέψει στα προ-ιού επίπεδα», αναφέρεται στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 31 Μαρτίου – 7 Απριλίου.

Ο πληθωρισμός εκτιμάται τώρα πως θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 0,4% φέτος, έναντι προσδοκιών προ τριμήνου για διαμόρφωσή του στο 1,2%, ενώ για το 2021 οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό μειώθηκαν στο 1,2% από 1,4%.

Πάντως, οι προβλέψει για το 2024 παραμένουν αμετάβλητες, αναμένοντας ανάπτυξη 1,4% και πληθωρισμό 1,7%.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...