Η μυθική λίμνη της Κορινθίας - Εκεί όπου ο Ηρακλής σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες ( Φωτό ) - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
10 Μαΐου 2020

Η μυθική λίμνη της Κορινθίας - Εκεί όπου ο Ηρακλής σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες ( Φωτό )

Περιστοιχισμένη από θρύλους, μύθους, ιστορικά γεγονότα και δύο βουνά, τον Ολίγυρτο και την Κυλλήνη (ή Ζήρεια) - το μέρος όπου γεννήθηκε ο φτερωτός Ερμής - η Στυμφαλία εκπέμπει ένα μυστήριο και μία γοητεία που συνάδει με τη μυθική της ιστορία.

Η λίμνη, όπου ο Ηρακλής εκτέλεσε τον έκτο άθλο του, σκοτώνοντας τις Στυμφαλίδες Όρνιθες βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Κορινθίας και σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων. Και είναι σπάνια από άποψη ιστορίας, ομορφιάς, αλλά και τοποθεσίας, αφού δε συναντάς συχνά σε όλη την Ελλάδα, ορεινή λίμνη όπως της Στυμφαλίας.

Η λίμνη δεν έχει πολύ νερό, ούτε μπορείς να την προσεγγίσεις από κοντά, μπορείς, όμως, να τη θαυμάσεις από πολλά σημεία. Άλλωστε, η διαδρομή γύρω από αυτήν είναι απλά μαγική και μόνο λόγω φυσικού τοπίου. Επίσης, η Στυμφαλία αποτελεί σημαντικό υγρότοπο. Εκεί, επιβιώνει το ψάρι Phoxinellus Stymfalicious το οποίο είναι ενδημικό της λίμνης, ενώ ανάμεσα στους καλαμιώνες της βρίσκουν καταφύγιο μεταναστευτικά πουλιά.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή