Π.Ε. Πιερίας – Συστηματικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι των νερών στις ακτές της Πιερίας... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
21 Μαΐου 2020

Π.Ε. Πιερίας – Συστηματικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι των νερών στις ακτές της Πιερίας...

Για συστηματικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους των «υδάτων κολύμβησης» στης ακτές της Πιερίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι φωτογραφίες του περασμένου Σαββατοκύριακου από ακτές της Πιερίας οι οποίες τουλάχιστον «οπτικά» δεν αποτελούσαν και διαφήμιση για την περιοχή μας, αλλά και ο σχολιασμός τους (προφανώς) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάγκασαν την αρμόδια διεύθυνση να ενημερώσει για τη διαδικασία, αλλά και τις δικές της ενέργειες, που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των υδάτων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η χημική εξέταση των δειγμάτων νερού, πραγματοποιείται σε πιστοποιημένο εργαστήριο, με το οποίο έχει συνάψει σύμβαση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν και η αρμόδια Διεύθυνση, δεν μπαίνει (προς το παρόν) στην διαδικασία δημοσιοποίησης των ελέγχων, ωστόσο είναι προφανές ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δειγματοληψιών δείχνουν πως τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πιερίας αναφέρει πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που απορρέουν από σχετικές υγειονομικές διατάξεις, με σκοπό τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την προστασία της υγείας των λουόμενων, ενόψει της θερινής περιόδου, πραγματοποιεί τακτικές δειγματοληψίες νερού από τις ακτές κολύμβησης του νομού μας.

Το πρόγραμμα συστηματικών δειγματοληπτικών ελέγχων, περιλαμβάνει τη λήψη ικανού αριθμού δειγμάτων νερού, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τόσο από καθορισμένα σημεία των ακτών κολύμβησης της ακτογραμμής της ΠΕ Πιερίας, όσο και από σημεία πέραν αυτών, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Η μικροβιολογική και χημική εξέταση των δειγμάτων νερού, πραγματοποιείται από πιστοποιημένο εργαστήριο με το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει συνάψει σχετική σύμβαση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...