Δίδυμοι πέθαναν από κορονοϊό με λίγες ώρες διαφορά: Οι γενετικοί παράγοντες και οι εκτιμήσεις των ειδικών !!! - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking




6 Μαΐου 2020

Δίδυμοι πέθαναν από κορονοϊό με λίγες ώρες διαφορά: Οι γενετικοί παράγοντες και οι εκτιμήσεις των ειδικών !!!

Τι δείχνει έρευνα για τη γενετική πτυχή της covid-19

Ανάμεσα στις πολλές ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, είναι μερικές που ξεχωρίζουν, για πολύ διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Τον τελευταίο μήνα, τουλάχιστον δύο ζευγάρια διδύμων και δύο ζευγάρια αδελφών υπέκυψαν στην covid-19 στη Βρετανία, όλοι με λίγες ώρες ή μέρες διαφορά. Εκτιμάται πως πιθανό αυτοί οι θάνατοι να αναδεικνύουν γενετικούς παράγοντες που κάνουν κάποιους ανθρώπους πιο ευάλωτους στον ιό από άλλους.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως τα γονίδια παίζουν ρόλο στο πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στις λοιμώξεις. Γενετικοί παράγοντες μπορεί να επηρεάζουν τους υποδοχείς που χρησιμοποιεί ένας ιός για να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Το πόση αντίσταση θα δείξει ο οργανισμός, η γενική κατάσταση της υγείας του, η αντίδραση του ανοσοποιητικού του, όλα έχουν και γενετικό καθορισμό σε κάποιο βαθμό.

Ομάδα ερευνητών υπό τον καθηγητή Tim Spector, από το Κing’s College London, ανέφερε πως τα συμπτώματα της Covid-19 δείχνουν να συνδέονται με γενετικούς παράγοντες κατά 50%. Αλλά ο ίδιος επισημαίνει πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να γίνει κατανοητό ποια γονίδια εμπλέκονται και τι διαφορά κάνουν στην πορεία της νόσου. «Δεν ξέρουμε εάν υπάρχουν γονίδια που συνδέονται με τους υποδοχείς ή με το πώς εκδηλώνεται η νόσος» εξηγεί.

Οι 37χρονες δίδυμες Katy και Davis πέθαναν τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο του Southampton. Ζούσαν μαζί, είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ήδη άρρωστες πριν κολλήσουν τον νέο κορονοϊό. Οι δίδυμες Eleanor και Eileen Adrews, 66 ετών, υπέκυψαν στις αρχές του μήνα. Κι κείνες ζούσαν μαζί και είχαν προβλήματα υγείας.

Δύο αδέλφια από το Newport, ο 59χρονος Ghulam Abbas και ο 54χρονος Raza άφησαν την τελευταία τους πνοή με λίγες ώρες διαφορά στο νοσοκομείο Royal Gwent. Τα αδέλφια Olume Ivowi και Isi Ivowi, 46 και 38 ετών, πέθαναν με λίγες ημέρες διαφορά.

«Οι θάνατοι αυτοί θορύβησαν τον κόσμο, ότι υπάρχει γενετική πτυχή, αλλά όταν ζουν μαζί μοιράζονται και το ίδιο περιβάλλον» εξήγησε ο Spector, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Marcus Munafo, καθηγητής βιολογικής ψυχιατρικής στο Bristol University, σημειώνει πως οι θάνατοι διδύμων πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. «Ο θάνατός τους από Covid-19 τραβάει την προσοχή μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει συγκεκριμένος λόγος να θεωρούμε πως δίδυμοι ή αδέλφια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο» ξεκαθαρίζει.



Πηγή: newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...