Τι προσφέρουν τα αντιοξειδωτικά στο σώμα μας; - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
3 Μαΐου 2020

Τι προσφέρουν τα αντιοξειδωτικά στο σώμα μας;

Εάν οι ελεύθερες ρίζες παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν μεγάλη φθορά στα κύτταρά μας και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανσή τους


Το σώμα μας είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν σωστά. Η παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερες ρίζες.

Παρόλο που οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν μέρος της ζωής και το σώμα υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να τις αντιμετωπίσει, εάν παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν μεγάλη φθορά στα κύτταρά μας και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανσή τους.

Η φθορά αυτή ονομάζεται επίσης και οξειδωτική φθορά. Η παραγωγή ελευθέρων ριζών μπορεί να επιταχυνθεί από διαφορετικούς παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κ.ά. Οι μεταβολές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες δρουν αθροιστικά με την ηλικία.

Πού βρίσκονται τα αντιοξειδωτικά;

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές τροφές και ροφήματα, όπως στα φρούτα και λαχανικά, στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στο τσάι ή τον καφέ. Έτσι, ενώ απολαμβάνουμε όλα τα παραπάνω, παράλληλα προσφέρουμε στο σώμα μας τα οφέλη των αντιοξειδωτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...