Κομπίνα εκατομμυρίων: Εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο καπνού - Κατασχέθηκαν 25 τόνοι! - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
14 Μαΐου 2020

Κομπίνα εκατομμυρίων: Εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο καπνού - Κατασχέθηκαν 25 τόνοι!

Η ΕΛΑΣ κατάφερε να εντοπίσει παράνομη επιχείρηση παραγωγής καπνικών ειδών, τεράστιας κλίμακας. Το παράνομο εργοστάσιο ήταν πλήρως εξαρτημένο ενώ οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατάσχεσαν κατά τη χθεσινή τους επιχείρηση 25 τόνους καπνού!

Ακόμα, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν το εργοστάσιο, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία καπνού. Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το άτομο που είχε εκμισθώσει τον χώρο και το οποίο αναζητείται.


Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ, οι διαφυγόντες φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις του καπνού, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, ανέρχονται στο ποσό των 6.500.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα λειτουργούσε με επιχειρησιακά δομημένη δράση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την παρασκευή λαθραίων καπνικών προϊόντων και τη μεταπώλησή τους στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τον Ιανουάριο του 2019, η εγκληματική οργάνωση είχε μισθώσει αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου εγκατέστησε και λειτουργούσε το παράνομο εργοστάσιο, με σύγχρονο εξοπλισμό και δυνατότητα επεξεργασίας περίπου δύο τόνων καπνού την ημέρα.Από τις έρευνες στην αποθήκη-εργοστάσιο, στον προαύλιο χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(25) τόνοι λαθραίου καπνού,
πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού,
(2) γεννήτριες παραγωγής ρεύματος για την υποστήριξη λειτουργίας του εργοστασίου,
πλήθος μηχανημάτων για την υποστήριξη της λειτουργίας του παράνομου εργοστασίου,
φορτηγό όχημα με πλαστές πινακίδες, στο εσωτερικού του οποίου εντοπίστηκαν (200) κιλά ακατέργαστου καπνού σε φύλλα,
(22.950) ευρώ,
(2) μηχανοκίνητα κλαρκ και (8) χειροκίνητα παλετοφόρα,
(600) χάρτινες κενές κούτες διαφόρων μεγεθών,
(2) κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος,
αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και (4) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή