Το ΕΒΕ Πιερίας για την επιστρεπτέα προκαταβολή: 1 δισ. ευρώ σε 90.000 επιχειρήσεις - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
5 Μαΐου 2020

Το ΕΒΕ Πιερίας για την επιστρεπτέα προκαταβολή: 1 δισ. ευρώ σε 90.000 επιχειρήσεις

Με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Πιερίας, στην οποία επικαλείται πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΕΒΕ Πιερίας, «πιθανότατα μέχρι τις 10 Μαΐου 2020 ,θα καταβληθεί σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19, συνολικό ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ, με τη μορφή κρατικού δανείου με επιτόκιο μικρότερο του 1% και εξοφλητέο σε 40 μηνιαίες δόσεις.

Οι καταβολές στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν απευθείας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του TAXIS «myBusinessSupport», χωρίς την παρεμβολή τραπεζών.

Τα καταβληθησόμενα ποσά κυμαίνονται από 2000 ευρώ έως 500.000 ευρώ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε δικαιούχου επιχείρησης.

Υπενθυμίζουμε στα μέλη μας την υποχρεωτική δήλωση του εταιρικού τους IBAN στην ηλεκτρονική τους αίτηση, προκειμένου να πιστωθούν κανονικά τα ποσά που δικαιούνται.

Όσες πληγείσες επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης στην πρώτη φάση υλοποίησης αυτής της δράσης, θα μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στην επόμενη φάση, η οποία θα ακολουθήσει σύντομα», καταλήγει στην ενημέρωσή του το Επιμελητήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...