Πότε «τελειώνουν» τα SMS στο 13033 για μετακινήσεις - Σταδιακά η «έξοδος» εκτός έδρας - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
25 Απριλίου 2020

Πότε «τελειώνουν» τα SMS στο 13033 για μετακινήσεις - Σταδιακά η «έξοδος» εκτός έδρας

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για την επικείμενη σταδιακή άρση των μέτρων και τόνισε πως θα πάψει να υφίσταται και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και θα υπάρξει σιγά σιγά απελευθέρωση για μετακινήσεις κι εκτός έδρας.

Ενώ στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν χθες 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού η συζήτηση για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έχουν φουντώσει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε για την επικείμενη σταδιακή άρση των μέτρων και κατέστησε σαφές ότι τίποτα δεν θα πετύχει αν δεν συνεχίσουμε ως κοινωνία, να επιδεικνύουμε την ίδια στάση, που έφερε την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναγνώρισε ότι απέτυχε το πρόγραμμα voucher τηλεκατάρτισης, καθώς ήταν κατώτερο των προσδοκιών, ενώ δεν σχολίασε τις «αιχμές» της αντιπολίτευσης για... σκιώδεις σχέσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και δεν τίθεται κανένα θέμα στην κυβέρνηση.

Παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για την άρση των μέτρων, τα οποία θα αποφασιστούν στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου. Για τα σχολεία είπε ότι θα ξεκινήσει πρώτη η Γ' Λυκείου για να ολοκληρωθούν οι πανελλήνιες και σταδιακά θα ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες. Πρόσθεσε δε, ότι θα συνεχίσει να χορηγείται γονική άδεια ειδικού σκοπού κι ακολούθως μίλησε για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι είναι πολύ πιο εύκολο σε εθνικό επίπεδο να διαμορφώσουμε τους κανόνες. Οταν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της πρώτης φάσης θα πάψει να υφίσταται και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, θα υπάρξει σιγά σιγά απελευθέρωση για μετακινήσεις κι εκτός έδρας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αεροπορική σύνδεση. θα βγάλει η ΕΕ κοινή απόφαση για να γνωρίζει κι ο κλάδος του τουρισμού πώς να κινηθεί. Να γνωρίζουν οι άνθρωποι του τουρισμού οπωσδήποτε μέσα στον Μάη πώς θα κινηθεί η χρονιά. Για τις μάσκες ξεκαθάρισε πως «έχουμε την εμπειρία πώς δούλεψαν τα σούπερ μάρκετ κι όσα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Πιθανώς να είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας και σε κλειστούς χώρους».

Για την Πρωτομαγιά τόνισε ότι θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με το Πάσχα και πρόσθεσε με νόημα «νομίζω ότι και τώρα θα πάμε καλά». Για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων παραδέχτηκε πως «τα προγράμματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Βασίστηκαν πάνω σε προηγούμενα προγράμματα. Εντοπίστηκε η αστοχία και διορθώθηκε».

Για τις ιδιωτικές κλινικές και τις υγειονομικές «βόμβες» επεσήμανε εμφανώς χολωμένος ότι το χειρότερο είναι ότι έδειξαν πλημμέλεια οι άνθρωποι της υγείας. Αυτό είναι το ανησυχητικό. Θα γίνει ό,τι έγινε και στο παρελθόν όπου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία όποια εστία μόλυνσης δημιουργήθηκε ανά την Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή