Η επιβλητική μονή του Τιμίου Προδρόμου στην Αρκαδία που προκαλεί δέος στον προσκυνητή ( Φωτό ) - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
12 Απριλίου 2020

Η επιβλητική μονή του Τιμίου Προδρόμου στην Αρκαδία που προκαλεί δέος στον προσκυνητή ( Φωτό )

Χτισμένη στη ρίζα ενός απότομου βράχου στην αριστερή πλευρά της χαράδρας του Λούσιου, η μονή Τιμίου Προδρόμου κοντά στη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα Αρκαδίας προκαλεί δέος στον προσκυνητή. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 16ο αιώνα, αλλά υπάρχουν αναφορές για ίδρυση της τον 12ο αιώνα.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα κι επιβλητικά μοναστήρια της Πελοποννήσου και όποιος βρεθεί εκεί μπορεί να καταλάβει το γιατί. Η μονή διαθέτει σημαντικές τοιχογραφίες παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί φθορά και ανάγονται στον 16ο αιώνα, μαγνητίζοντας το βλέμμα του επισκέπτη.

Από το μπαλκόνι της μπορεί να θαυμάσει κανείς την άγρια και απεριόριστη θέα στο φαράγγι του Λούσιου. Αν σταθεί κανείς εκεί εκτός από την ομορφιά του τοπίου, θα απολαύσει τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά που προκαλούν μία αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Γνωστή είναι η σημασία της μονής στην επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με μαρτυρίες αποτέλεσε καταφύγιο και ιατρείο για τους αγωνιστές. Εκτός από την πλούσια θρησκευτική ιστορία της, η μονή Τιμίου Προδρόμου αποτελεί πόλο έλξης δεκάδων επισκεπτών λόγω της αρχιτεκτονικής της και του ιδιαίτερου τρόπου με τον οποίο έχει κατασκευαστεί στο βράχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...