Ωνάσειο: Οργή εργαζομένων για το επίδομα που δεν έλαβαν - «Δεν είναι νοσοκομείο, είναι…. κέντρο» - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
13 Απριλίου 2020

Ωνάσειο: Οργή εργαζομένων για το επίδομα που δεν έλαβαν - «Δεν είναι νοσοκομείο, είναι…. κέντρο»

«Η εξαίρεση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του προσωπικού του από την καταβολή της προβλεπόμενης από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 75 30/03/2020) έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού που χορηγήθηκε προσφάτως δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις και προκαλεί εύλογες απορίες», αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «το Ω.Κ.Κ., με τις υψηλού επιπέδου και εξειδίκευσης υπηρεσίες που προσφέρει, είναι, εδώ και χρόνια, οργανικά ενταγμένο στο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας. 
Εφημερεύει κάθε Σαββατοκύριακο για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, έχει εδώ και καιρό την αποκλειστική εφημερία για όλα τα επείγοντα παιδοκαρδιοχειρουργικά περιστατικά και έχει το μοναδικό στην χώρα (και εξαιρετικά επιτυχές με διεθνή πρότυπα) πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς και συσκευών μηχανικής υποβοήθησης («τεχνητές καρδιές»). 

Ο ρόλος του αυτός επικυρώθηκε με σχετική υπουργική απόφαση (της 20ης /03/2020) και για την περίοδο αντιμετώπισης της πανδημίας, όπου συνεχίζει να στηρίζει την κοινή προσπάθεια του υγειονομικού συστήματος, αναλαμβάνοντας τα πλέον σύμπλοκα καρδιοχειρουργικά και καρδιολογικά περιστατικά, να μεριμνά για τους εξαιρετικά ευπαθείς ή/και ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς ασθενών, με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια και μεταμοσχευμένων και συνεχίζοντας τη διενέργεια ακόμη και μεταμοσχεύσεων καρδιάς, με την τελευταία απόλυτα επιτυχημένη να διενεργείται μόλις προ ολίγων ημερών με μόσχευμα που ελήφθη από νοσοκομείο αναφοράς για covid-19».

Να σημειωθεί ότι το Ω.Κ.Κ. είχε συμπεριληφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών (και ειδικότερα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής) στις ρυθμίσεις της ΠΝΠ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που χορηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στους υγειονομικούς. Παρ’ όλα αυτά τελικά εξαιρέθηκε. Η δικαιολογία που διατυπώθηεκ ήταν ότι «το Ω.Κ.Κ. δεν είναι… νοσοκομείο», σύμφωνα με ανώτατο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, που εξήγσε ότι «δεν είναι νοσοκομείο, είναι…. κέντρο». Το σωματείο εργαζομένων με καυστικό τρόπο αναρωτιέται ..«τι κέντρο άραγε, κέντρο... διασκέδασης, κέντρο… διερχομένων, ή μήπως κέντρο… απόκεντρο;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...