Οι πρώτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης: ''Βραχυκύκλωμα'' στην ΕΑΒ λόγω περικοπών... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
30 Απριλίου 2020

Οι πρώτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης: ''Βραχυκύκλωμα'' στην ΕΑΒ λόγω περικοπών...

Είναι δυνατόν;


Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ενώ η Ελλάδα χρειάζεται άμεση αναβάθμιση στους εξοπλισμούς της, το ΥΠΟΙΚ παίρνει μία απόφαση που φέρνει τα πάνω-κάτω.

Και όλα αυτά την στιγμή που η Τουρκία αύξησε τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 86% μέσα σε μια δεκαετία, όπως είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα.

Οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας παρουσίασαν θεαματική αύξηση το 2017 και το 2018, κατά 27%, ενώ το 2019 η Τουρκία διέθεσε 20,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες, ποσό αυξημένο κατά 5,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Τουρκία καταλαμβάνει τη 16η θέση στην κατάταξη των χωρών με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες το 2019, με παγκόσμιο μερίδιο 1,1%. Οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας το 2019 αντιπροσώπευαν το 2,7% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της, ενώ το ποσοστό αυτό το 2010 ανερχόταν στο 2,3% του ΑΕΠ.

Τι αποφασίστηκε


Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να “κόψει” περίπου 10% από τις αποδοχές των εργαζομένων στην ΕΑΒ, καταργώντας το επίδομα επικινδυνότητας και ανθυγιεινού και τις μισθολογικές παροχές. Ο προϋπολογισμός της ΕΑΒ ακόμη δεν έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο “προφορικά” προχώρησε στις προαναφερόμενες περικοπές, αναφέρει το militaire.gr.

Θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΑΒ από Δευτέρα; Άγνωστο ακόμη.
Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να βλέπει αριθμούς αλλά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι που “καίγεται”. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσα ακριβώς αεροσκάφη βρίσκονται στην ΕΑΒ. Είναι δεκάδες. Επιπλέον υπάρχει σε εξέλιξη το πρόγραμμα του P-3 Orion και αναμένεται η ουσιαστική έναρξη του προγράμματος των F-16. Οι εργαζόμενοι που απεργούν δεν εμπόδισαν σήμερα κανένα από το προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin να μπουν στην ΕΑΒ, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Kαι ρωτάμε εμείς. Μήπως ''τρώμε'' μόνοι μας τα μάτια μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...