Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ιερέας που έδωσε Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι .... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
12 Απριλίου 2020

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ιερέας που έδωσε Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι ....

Σε καθεστώς τρομοκρατίας βρίσκονται οι ορθόδοξοι ναοί της Ελλάδας, καθώς ο ιερέας που κοινώνησε πιστούς αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Αστυνομία. Προφανώς η θεία μετάληψη είναι "αδίκημα" πλέον και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν περικυκλώσει το ναό στο Κουκάκι και αναζητούν τον ιερέα ακόμα και εντός του ναού.


Παρουσία της αστυνομίας πραγματοποιείται η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι εκεί όπου το πρωί ο ένας εκ των ιερέων φέρεται να κοινωνούσε κόσμο, όπως τον εμφάνισαν κάποιες εικόνες,όπως αναφέρει ο Βασίλης Γούλας και η Λίνα Κεκέση στο protothema.gr

Ήδη από νωρίς το απόγευμα κάποιοι πιστοί έφθασαν στον ναό, άναβαν ενα κερί στην κεντρική πόρτα, εκεί που έχουν τοποθετηθεί το παγκάρι, και το σημείο με καντήλι και έφευγαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας δεν ήρθε για την Ακολουθία του Νυμφίου που ξεκίνησε στις 7, την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αξιωματικός της αστυνομίας βρίσκεται στην εκκλησία ενώ ομάδες της αστυνομίας με δίκυκλα περιπολούν γύρω από την εκκλησία και στην ευρύτερη περιοχή, με τους κατοίκους να έχουν αναστατωθεί. Μάλιστα, όπως είπαν κάποιοι ο ιερέας κοινώνησε περίπου 15 άτομα το πρωί της Κυριακής.

Η αστυνομία αναζητεί τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι. Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναζήτησε τον ιερέα ακόμα και μέσα στο ναό.

Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος πλέον και από την απόφαση της ιεραρχίας για τα κλειστά μεγάφωνα. Οι Έλληνες που μένουν κοντά σε εκκλησίες φωνάζουν από τα μπαλκόνια να ανοίξουν τα μεγάφωνα, αλλά σοτ κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί, οι ιερείς δεν τα ανοίγανε.

Ο διωγμός ενός ιερέα με νομικές διαδικασίες που βρίσκεται σε εξέλιξη θυμίζει άλλες εποχές και φαίνεται πλέον πως τα μυστήρια της Ορθοδοξίας αποκτούν ακόμα πιο φανερούς εχθρούς.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...