Μηταράκης για ΜΚΟ: Εγγραφή στο μητρώο και πιστοποίηση προσώπων... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
11 Απριλίου 2020

Μηταράκης για ΜΚΟ: Εγγραφή στο μητρώο και πιστοποίηση προσώπων...

Στον έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ με προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων και πιστοποίηση κάθε εμπλεκομένου προσώπου, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε γραπτή απάντησή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή του κόμματος, Κώστα Χήτα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ενημερώνει σχετικά με το ζήτημα του ελέγχου της δράσης των ΜΚΟ ότι «έχει υπογραφεί και θα προχωρήσουμε άμεσα στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης αντικαθιστώντας την υπ’ αριθ. 7586/2018 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4794 τ.Β’ 26.10.2018)».
Πιστοποίηση κάθε προσώπου ατομικά

Όπως σημειώνει ο κ. Μηταράκης, για την εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ θα απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχειών, όπως νομιμοποιητικά στοιχεία του φορέα, στοιχεία σύστασης, φορολογικά στοιχεία, στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου στην Ελλάδα, παρεχόμενες υπηρεσίες, υλικοτεχνική υποδομή και απασχολούμενο προσωπικό (αμειβόμενο ή εθελοντές). Επίσης, κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο θα πρέπει να πιστοποιηθεί ατομικά, συμπληρώνει ο κ. Μηταράκης.

Τονίζει, δε, ότι η εγγραφή στο Μητρώο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για τη δραστηριοποίησή τους, όσο και τη συνακόλουθη πιστοποίηση και την ευρύτερη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Απαιτείται εγγραφή στο Μητρώο

«Ως εκ τούτου, προκειμένου μια ΜΚΟ να δραστηριοποιηθεί εντός του πεδίου σε δομές φιλοξενίας θα πρέπει να έχει προηγουμένως εγγραφεί στο Μητρώο. Επιπλέον, οι διοικητές των ΚΥΤ/Δομών εποπτεύουν και ελέγχουν αν η δράση των ΜΚΟ είναι σύμφωνη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κάθε μία εξ αυτών».

Απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών για τη δράση της ΜΚΟ με την επωνυμία ‘pixelhelper.org’, αναφέρει ότι «βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που τηρούνται στο Μητρώo MKO του Υπουργείου μας, δεν υφίσταται σχετική εγγραφή ΜΚΟ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...