Αλλάζει το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων - Σειρά νέων δράσεων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, ιδίως στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
28 Απριλίου 2020

Αλλάζει το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων - Σειρά νέων δράσεων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, ιδίως στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο

Το πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού και τα οποία αφορούν στον τομέα ευθύνης του, ανέλυσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Ο ίδιος προανήγγειλε σειρά νέων δράσεων σε επίπεδο ψηφιακής διακυβέρνησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, «η εξ αποστάσεως εργασία στο Δημόσιο συνεχίζεται, όπως ακριβώς συμβαίνει μέχρι σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται και η εκ περιτροπής εργασία».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια ως προς τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο υφυπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε πως, «από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι πηγαίνουν για την πρωινή βάρδια, θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις: είτε στις 7, είτε στις 8 είτε στις 9 το πρωί».

Ο κ. Λιβάνιος επισήμανε πως «οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την ισοκατανομή του προσωπικού σε κάθε μια από αυτές τις τρεις ζώνες προσέλευσης. Αντίστοιχα, προσαρμόζεται και η ώρα αναχώρησης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία και διατηρείται ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των δομών εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής. Όταν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί, με εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα μειώνονται οι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού.

Επίσης, επισήμανε ότι διατηρείται και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Τι θα ισχύει για τις συναλλαγές με το Δημόσιο

«Δεν αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το Δημόσιο. Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική ή απομακρυσμένη εξυπηρέτηση, όπως για παράδειγμα μέσω της πύλης gov.gr, αυτή συνεχίζει να γίνεται αποκλειστικά με προκαθορισμένο ραντεβού», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Εξακολουθούμε και ενθαρρύνουμε τη χρήση των νέων δυνατοτήτων ψηφιακής διακυβέρνησης και της δυνατότητας εξυπηρέτησης όλων των πολιτών από τα ΚΕΠ, μέσω αποστολής εγγράφων με ταχυμεταφορά. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι κάτι, που θα παραμείνει και μετά την πανδημία».

Επίσης, τόνισε πως αναστέλλεται ο δακτύλιος μέχρι τέλος Μαΐου, ενώ είπε πως τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας δεν θα ανοίξουν ακόμη, όπως και οι παιδικές χαρές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...