Εικόνες που κόβουν την ανάσα από τη Δρακολίμνη της Τύμφης...( Φωτό ) - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
25 Απριλίου 2020

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από τη Δρακολίμνη της Τύμφης...( Φωτό )

Πολλές είναι οι ομορφιές που κρύβει η Ελλάδα και είναι ικανές να σου κόψουν την ανάσα, μόλις τις αντικρίζεις. Μία από αυτές ομορφιές, είναι χωρίς αμφιβολία και η Δρακολίμνη της Τύμφης.

Βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., το σχήμα της είναι ελλειψοειδές ενώ η έκτασή της είναι περίπου 8 στρέμματα. Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τριτώνες που φιλοξενεί στα νερά της.

Η Δρακολίμνη της Τύμφης ή της Γκαμήλας (είναι η δεύτερη ονομασία της) απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστρακιάς και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο, ενώ η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.

Σύμφωνα με το μύθο, στη Δρακολίμνη της Τύμφης και στην «αντίπαλό» της τη Δρακολίμνη του Σμόλικα κατοικούσαν δύο δράκοι, οι οποίοι είχαν έχθρα μεταξύ τους και κάθε φορά που αγρίευαν εκτόξευαν πέτρες ο ένας στον άλλο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ο μύθος αυτός εξηγεί το γεγονός πώς οι όχθες της Δρακόλιμνης του Σμόλικα έχουν άσπρο χρώμα με διάσπαρτες μαύρες πέτρες, ενώ οι όχθες της λίμνης της Τύμφης μαύρο χρώμα με διάσπαρτες άσπρες πέτρες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή