Τηγανίτες από κουνουπίδι - Μια διαφορετική αλλά νόστιμη εκδοχή μαγειρέματος... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking




25 Απριλίου 2020

Τηγανίτες από κουνουπίδι - Μια διαφορετική αλλά νόστιμη εκδοχή μαγειρέματος...

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε στα δύο και το βράζετε σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει.
  2. Στη συνέχεια, το πολτοποιείτε με το πιρούνι και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο, ενώ σταδιακά προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν πηκτό χυλό.
  3. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και με ένα κουτάλι βάζετε κουταλιά -κουταλιά από το μείγμα, μέχρι 4-5 κουταλιές ώστε να αποκτήσουν σχήμα στρογγυλό οι τηγανίτες.
  4. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
  5. Τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή