Έτσι θα επιστρέψει στην κανονικότητα η Βουλή... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
28 Απριλίου 2020

Έτσι θα επιστρέψει στην κανονικότητα η Βουλή...

Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το “διάλειμμα” του κορονοϊού και για την Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων μετά από εισήγηση του ΠτΒ, Κώστα Τασούλα.

Η ΔτΠ αποφάσισε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα 4 Μαίου θα επανέλθει κανονικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, τρεις φορές την εβδομάδα

– Οι κοινοβουλευτικές επιτροπές θα συνεδριάζουν με πλήρη σύνθεση, ενώ σταδιακά θα επανέλθει και η πληρότητα στα έδρανα της Ολομέλειας για το νομοθετικό έργο

– Επίσης κατά την προημερησίας συζήτηση που θα διεξαχθείς την Πέμπτης στην Ολομέλεια αποφασίσθηκε να επιτραπεί η παρουσία 60 βουλευτών.

Ο Τασούλας για την Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μιλώντας στην ΔτΠ με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και πολιτικές αιτιάσεις που ακούσθηκαν από βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «Η Βουλή έμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη μέχρι τώρα διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, τήρησε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τα μέλη της και το προσωπικό της, νομοθέτησε και άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο με βάση προβλεπόμενες διαδικασίες οργανωμένης συζήτησης. Ταυτόχρονα με την εικόνα που εκπέμπει, λειτουργούσα αλλά και προσεκτική, δίνει προς την κοινωνία το σωστό μήνυμα. Κρατήσαμε την Βουλή ανοιχτή και δεν ακούσαμε προτάσεις για κλείσιμό της».

Υπενθύμισε ότι στις 12/3/2020 όταν στην ΔτΠ αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεδριάζει η Βουλή κατά τις διαδικασίες της οργανωμένης συζήτησης που προβλέπει ο κανονισμός της, με μικρότερο δηλαδή αριθμό βουλευτών, ακούσθηκαν εισηγήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης να κλείσει η Βουλή για ένα χρονικό διάστημα, μάλιστα έγινε και επίκληση του άρθρου 40 παρ. 2 του Συντάγματος βάσει του οποίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διακόψει την λειτουργία της Βουλής για τριάντα ημέρες. Όλα αυτά συζητήθηκαν τότε, είπε, καλόπιστα πιστεύω, και συμφωνήθηκε ομόφωνα ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της.

Η Βουλή λοιπόν στάθηκε όρθια και δημοκρατική και προφυλαγμένη όλο αυτό το διάστημα. Θα συνεχίσει τις εργασίες της με πλήρη διεξαγωγή του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από 4 Μαίου και σταδιακή αύξηση της συμμετοχής των βουλευτών στο Νομοθετικό Εργο. Γνώμονας της λειτουργίας της θα είναι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της, η προστασία της υγείας των μελών της αλλά και των υπαλλήλων της, αλλά και η ύψιστη δημοκρατική ανάγκη για μια Βουλή που, ενώ λαμβάνει όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης που ζητούνται από τους πολίτες, εξακολουθεί να λειτουργεί σεβόμενη τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...