Σε αποχή οι δικηγόροι της Κατερίνης – Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
27 Απριλίου 2020

Σε αποχή οι δικηγόροι της Κατερίνης – Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Την καθολική αποχή χωρίς κανένα πλαίσιο εξαιρέσεων των μελών του, αποφάσισε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, ενόψει της επαναλειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων στις 27 Απριλίου.
«Η κυβερνητική εξαγγελία επαναλειτουργίας των υποθηκοφυλακείων και των αμέσως συναφών με αυτά δικαστηριακών διαδικασιών εξαγγέλθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη του δικηγορικού σώματος, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο κλάδος για τον λόγο επιλογής των συγκεκριμένων διαδικασιών, που αποτελεί αποκλειστική κυβερνητική επιλογή και κυρίως χωρίς να έχει ενημερωθεί το δικηγορικό σώμα για την γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας», αναφέρει στην απόφασή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης.

Όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Πιερίας, η κυβέρνηση δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για ποιόν λόγο επελέγη η επαναλειτουργία των δικαστηρίων, πριν από την έναρξη οποιασδήποτε άλλης οικονομικής δραστηριότητας, για ποιόν λόγο επελέγησαν οι συγκεκριμένες διαδικασίες χορήγησης προσημειώσεων υποθήκης τραπεζικών δανείων και συντηρητικών κατασχέσεων, και όχι και κάποιες άλλες, και κυρίως για τη θέση επί του ζητήματος των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και τα προτεινόμενα από αυτές μέτρα προστασίας.

Όπως σημειώνει, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης τάσσεται υπέρ της ασφαλούς επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με βάση τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας. «Αν δεν εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας, για όλους τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης, τους διαδίκους και τους τρίτους, το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να είναι σύμφωνο με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην απόφαση του ΔΣ γίνεται εκτενή αναφορά και στο πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος από την πανδημία, αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δικηγόροι οι οποίοι ακόμη δεν έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Από την απόφαση, δεν λείπουν και οι αναφορές στο «φιάσκο» με την «τηλεκατάρτιση», κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή εμπαιγμό» για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, «που πρέπει με παρέμβαση του πρωθυπουργού, επιτέλους να λάβει τέλος»

Με την απόφασή του Δ.Σ. ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης αποφάσισε ομόφωνα και ζητά:
-Να καταβληθεί ΑΜΕΣΑ το επίδομα των 600 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, όπως άλλωστε έγινε σε όλους τους πληττόμενους κλάδους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

-Να τηρηθεί η ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων εξαγγελία και δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού για ενίσχυση των επιστημόνων τον Μάιο με το επίδομα 800 ευρώ. 

Διευκρινίζουμε δε ότι η Δικαστηριακή ύλη των προσημειώσεων, σαφέστατα δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία μη καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ, αφού αφορά ελάχιστους δικηγόρους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αλλαγή συνθηκών με βάσει όσα έχει ήδη δεσμευθεί η Κυβέρνηση.
-Ενόψει και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη προστασίας των οικονομικά αδυνάμων και της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, επιβάλλεται η παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, πέραν της 30.4.2020, λαμβανομένης υπόψη και της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων που δεν επέτρεψε στους πολίτες να υπαχθούν σε ένδικη προστασία καθώς και η περαιτέρω αναστολή των πλειστηριασμών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή