Στο ανατολικό Πήλιο θα βρείτε τον επίγειο παράδεισο - Αυθεντική ατμόσφαιρα και φυσική ομορφιά στη Ζαγορά... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
6 Οκτωβρίου 2019

Στο ανατολικό Πήλιο θα βρείτε τον επίγειο παράδεισο - Αυθεντική ατμόσφαιρα και φυσική ομορφιά στη Ζαγορά...

Η Ζαγορά είναι το χωριό του Πηλίου που συμπυκνώνει την αυθεντική ατμόσφαιρα της περιοχής και τη γενναιόδωρη φυσική ομορφιά. Σκαρφαλωμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά του ανατολικού Πηλίου, με άπλετη θέα στο Αιγαίο, το χωριό κερδίζει τον επισκέπτη με τη μία.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, το όνομά της προέρχεται από το σλαβικό «Ζαγορά», που σημαίνει πίσω από το βουνό. Χωρίζεται σε τέσσερις μεγάλες συνοικίες και αποτέλεσε σπουδαίο εμπορικό κέντρο, με τα περίφημα «ζαγοριανά καράβια» να μεταφέρουν τα προϊόντα της περιοχής στα λιμάνια της Ευρώπης. Σήμερα, το σήμα κατατεθέν της παραγωγής της είναι το διάσημο ζαγοριανό μήλο.

Διατηρώντας τη γνήσια ομορφιά των οικισμών του Πηλίου, με τα πέτρινα σπίτια της και τα κομψά αρχοντικά της, τις περίτεχνες βρύσες της, τα παραδοσιακά καφενεία της, η Ζαγορά είναι αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Το καλοκαίρι, η «δράση» μεταφέρεται στο επίνειό της, το Χορευτό. Τις υπόλοιπες εποχές, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να απολαύσει την ευεργετική πηλιορείτικη φύση, «χαμένος» σε καστανιές, πλατάνια και φυσικά μηλιές, και με ηχητική υπόκρουση το κελάρυσμα του νερού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή