Μόνους μάς αφήνουν στο μεταναστευτικό οι Ευρωπαίοι – Τι αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
19 Οκτωβρίου 2019

Μόνους μάς αφήνουν στο μεταναστευτικό οι Ευρωπαίοι – Τι αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής...

Σε αυτιά που δεν ακούνε μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Μπορεί ο πρωθυπουργός να είπε ότι φτάνουμε στα όριά μας με τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα, να τόνισε ότι εξαντλούνται οι αντοχές της χώρας και να ζήτησε να ληφθούν μέτρα από το σύνολο της Ευρώπης, ωστόσο και πάλι η υπόλοιπη Ευρώπη μας χτύπησε φιλικά στην πλάτη.


Η εικόνα δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα απ΄ ό,τι την έχει περιγράψει ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός:

«Μοναχή τον δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή
δεν ειν΄ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ΄ ανάσαση καμμιά
άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φριχτά.»


Χαρακτηριστικά, οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου αναφέρουν ότι, «πρέπει να αναληφθεί επειγόντως δράση για τη βελτίωση συνθηκών υποδοχής, την αύξηση των μεταφορών προς την ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά και την αύξηση των επιστροφών βάσει της δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας». Δηλαδή με άλλα λόγια οι Ευρωπαίοι κάνουν για άλλη μια φορά τον Πόντιο Πιλάτο, μας χτυπούν φιλικά στην πλάτη και εμμέσως πλην σαφώς μάς λένε ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη και ότι εμείς πρέπει να διαχειριστούμε το πρόβλημα.

Επίσης, μάς τονίζουν ότι επειδή ενδιαφέρονται ανθρωπιστικά για τους μετανάστες, πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες υποδοχής τους (πιθανόν να έχουμε και κόκκινο χαλί) και να τους μεταφέρουμε το συντομότερο δυνατόν στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά. Δηλαδή να κάνουμε όλη την Ελλάδα ένα ατέλειωτο Hot Spot, όπου τότε δεν θα μπορούν να επιστραφούν και στην Τουρκία.

Στην πραγματικότητα, οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μην αναλάβουν την καυτή πατάτα, όπως είχε γίνει το 2015, του μεταναστευτικού προβλήματος «μάς κλείνουν την πόρτα στη μούρη» και επιζητούν υποχρεωτική εγκατάσταση μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα, όχι για να φύγουν προς την Ευρώπη αλλά για να παραμείνουν εσαεί εγκλωβισμένοι σε ελληνικό έδαφος.

Βέβαια, οι Ευρωπαίοι κάνουν λόγο και για επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία. Ακόμα όμως και αν αρχίσουν, παρότι η κυβέρνηση διατείνεται ότι μέχρι το 2020, δηλαδή σε δυόμισι μήνες, θα επαναπροωθήσει 10.000 μετανάστες, δεν είναι σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα στρώσει κόκκινα χαλιά στη Σμύρνη, αλλά και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι εκροές δεν θα είναι λιγότερες από τις ανεξέλεγκτες εισροές μεταναστών.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τις κοινοτικές εντολές ως «εθνική πολιτική» με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται σε περιπέτειες, καθώς ήδη καταστρέφονται τα ελληνικά νησιά και σύντομα το πρόβλημα θα μεγεθυνθεί και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Crashonline.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...