Kοτόπουλο με μοτσαρέλα, ντομάτα, ελιές και πέστο - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking




15 Σεπτεμβρίου 2019

Kοτόπουλο με μοτσαρέλα, ντομάτα, ελιές και πέστο

Mια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, η οποία συνδυάζει το ασβέστιο που περιέχει το τυρί, με τη β-καροτίνη που έχουν οι ντομάτες και με τις υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες που διαθέτει το κοτόπουλο. 

Υλικά για 4 μερίδες (450 θερμίδες η καθεμία)

* 4 στήθη κοτόπουλο
* 4 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
* 4 κουταλιές πέστο
* 50 γρ. ελιές
* 100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες
* 10 γρ. φρέσκο βασιλικό
* λίγο αλατοπίπερο 

Εκτέλεση

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Απλώνετε 1 κουταλιά πέστο σε κάθε στήθος. Tοποθετείτε από πάνω 1 φέτα μοτσαρέλα, τις ντομάτες και τις ελιές. Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου. Aλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

Διατροφικά στοιχεία

Ασβέστιο, προβιταμίνη Β, β-καροτίνη, πρωτεΐνες

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=7&articleID=5813&la=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή