Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
28 Σεπτεμβρίου 2019

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας...

Επίθεση εφ' όλης της ύλης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της ΚΕ του κόμματος, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας» και ότι στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης «είπε ακριβώς αυτά που έπρεπε να πει στη Νέα Υόρκη αν ήθελε να τον λάβουν στοιχειωδώς στα σοβαρά οι συνομιλητές του».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όπως γνωρίζετε ο κος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Σύνοδο του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Κεντρικός στόχος του ταξιδιού ήταν η συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κος Μητσοτάκης. Εντάξει δε λέω περίμενε υπομονετικά στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του Προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 15’’ να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Αλλά συνάντηση δεν έκανε. Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών έγκυρων εφημερίδων και ποια τα σχόλια στα δελτία των ειδήσεων».

Προσέθεσε, δε, ότι «η συνάντηση λοιπόν με Τραμπ δεν έγινε. Έγινε όμως η συνάντηση με τον Ερντογάν. Και πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Και το χειρότερο : Τη στιγμή που τα Τουρκικά γεωτρύπανα αλωνίζουν την Κυπριακή ΑΟΖ δε θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων.Ή τουλάχιστον έτσι προκύπτει από τη πρώτη κυβερνητική ενημέρωση».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «φαίνεται ότι οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους τη περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη ΝΔ στη κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από το Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες. Ορθώς λέω εγω. Γιατί τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα. Αλλά νηφαλιότητα δε σημαίνει και απάθεια. Δε σημαίνει πλήρης αδράνεια. Δε σημαίνει , σε καμία περίπτωση, σιωπή».

«Ξέχασε το Μητσοτάκη εσωτερικού»

Επίσης, σε εξαιρετικά δηκτικό τόνο σημείωσε ότι «κατά τα άλλα, οφείλω να ομολογήσω, για να μην είμαι και άδικος. Μια χαρά τα πήγε ο κος Μητσοτάκης στη Νεά Υόρκη. Μας υπενθύμισε ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο φαινόμενο και η τραγωδία οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Μας υπενθύμισε, συναντώντας τον Ζάεφ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Ιδίως τώρα που κατέβηκαν οι Μακεδονομάχοι από το Βουκεφάλα. Μας υπενθύμισε ότι το προσφυγικό είναι μια ευρύτερη γεωπολιτική κρίση. Μας υπενθύμισε, σε συνάντησή του με επενδυτές ότι η Ελλάδα με τη Συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το 18 έχει πλέον ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας. Και εγώ θέλω να συγχαρώ τον Μητσοτάκη Νέας Υόρκης. Γιατί είπε ακριβώς αυτά που έπρεπε να πει στη Νέα Υόρκη αν ήθελε να τον λάβουν στοιχειωδώς στα σοβαρά οι συνομιλητές του. Έτσι ξέχασε τον Μητσοτάκη εσωτερικού που στα ίδια ακριβώς θέματα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα τόσο χρόνια, προκειμένου να βγει πρωθυπουργός».

Ο Α. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μάτι κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκης ότι «αμφισβητούσε ότι η τραγωδία στο Μάτι οφείλονταν σε ακραίο φαινόμενο κλιματικής αλλαγής και έσκαβε με τα χεράκια του πάνω στις στάχτες με τους νεκρούς για να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και έκανε συνεντεύξεις να μας κατηγορεί που δεν ενημερώσαμε τους κατοίκους να φορέσουν βρεμένα φανελάκια. Και ζητούσε τις παραιτήσεις των υπουργών αλλά και του Τσουβάλα. Και ο μεν υπουργός παραιτήθηκε. Ο δε Τσουβάλας απολύθηκε. Για να τον προσλάβει αυτός γενικό γραμματέα του υπουργείου. Δηλαδή εδώ δεν είναι μόνο ο λαϊκισμός, η υποκρισία, η ψηφοθηρία. Είναι και ότι μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας».

Novartis: Τρομοκρατούν τους δικαστές
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ειδική αναφορά στις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, λέγοντας ότι «το βέβαιο είναι ότι στη κυβέρνηση έχουν μάλλον επίγνωση ότι αυτό δε θα διαρκέσει πολύ, για αυτό και επιλέγουν την πομφόλυγα της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis να τη κρατήσουν στη Βουλή για να στρέψουν εκεί το πολιτικό ενδιαφέρον. Μόνο που έτσι διακινδυνεύουν να ακυρώσουν το στόχο τους, δηλαδή τη συγκάλυψη του σκανδάλου. Καθώς η προανακριτική θα είναι μια ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε όλοι ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία. Γιατί εδώ δε βρισκόμαστε απλά μπροστά σε μία αστεία απόπειρα συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis. Αλλά για μια ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ήδη έχουν ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα».

«Υπονόμευσαν τη ΔΕΗ»

Όσον αφορά στην οικονομία, ο Α. Τσίπρας είπε ότι η νέα κυβέρνηση «ανακοίνωσαν μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για το 2020. Ποιος όμως ωφελείται περισσότερο από αυτό, όταν το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές και πολύ μικρές, με κερδοφορία μικρότερη των 5.000 ευρώ; Οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις με τα μεγάλα κέρδη. Για τη μεγάλη πλειοψηφία η ετήσια ελάφρυνση θα είναι 200-300 ευρώ, για τους λίγους οι ελαφρύνσεις θα είναι 200.000 ευρώ. Έδωσαν 250 εκ. επιπλέον στη ψηφισμένη από εμάς μείωση του ΕΝΦΙΑ, για να ελαφρύνουν ιδιοκτήτες με περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ. Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη. Και αναρωτιέμαι, που πήγε η περιβόητη η μεσαία τάξη;Έχει περιουσίες των 500.000 και ετήσια κέρδη εκατομμυρίων;».

Με ειδική αναφορά στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία η Νέα Δημοκρατία, επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της ΔΕΗ. Καταρρέει η ΔΕΗ ακούγαμε από τον κ. Χατζηδάκη σε καθημερινή βάση. Ο στόχος προφανής: Να αυξήσουν τα τιμολόγια μετακυλώντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ότι έχει τη μεγαλύτερη αξία. Και ακούστε τώρα το ακόμα μεγαλύτερο φιάσκο. Έρχεται η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της Ernst&Young για το πρώτο εξάμηνο του 19 και αποδεικνύει ότι τα μέτρα που είχαμε λάβει ως κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο ήταν αρκετά και ότι δε κινδυνεύει η εταιρεία. Και τι κάνει ο αθεόφοβος ; 

Αντί να ζητήσει συγνώμη για τη κινδυνολογία και να πάρει πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια για 7 εκ καταναλωτές, βγαίνει και πανηγυρίζει ότι μέσα σε δύο μήνες, αυτός κατάφερε και έσωσε τη ΔΕΗ από τη χρεοκοπία. Μιλάμε για θράσος απύθμενο. Για εξαπάτηση συνειδητή. Και για σχέδιο να μετακυλήσουν τα βάρη στους καταναλωτές και περισσότερα κέρδη στους ανταγωνιστές παρόχους της ΔΕΗ, καθώς και σε όσους αγοράσουν φτηνά χρυσοφόρα κομμάτια της επιχείρησης. 

Οι Αυξήσεις όμως που θα πλήξουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δε θα ωφεληθούν από τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων. Και κυρίως αυτοαπασχολούμενους. Αλλά και μικρές επιχειρήσεις με χρέη που κινδυνεύουν να βυθιστούν στο σκοτάδι. Και αυτό δυστυχώς θα είναι μια πρώτη γεύση του αληθινού προσώπου της νέας κυβέρνησης απέναντι στην επιχειρηματικότητα».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απόσυρση του Δημοσίου από τα ΕΛΠΕ λέγοντας ότι «πρόκειται για μια απόφαση φτηνής εκποίησης μιας επιχείρησης με ιδιαίτερο βάρος για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δυστυχώς ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής ανευθυνότητας. Τα ΕΛΠΕ, είναι ακόμη μια περίπτωση που καταφέραμε να σώσουμε από τον όλεθρο, όπως τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Το 2014, παρουσίαζαν περί τα 370 εκατ. ευρώ ζημίες. Η τότε Διοίκηση, την οποία επανέφερε τώρα η Ν.Δ. μαζί με τον Όμιλο (ΠΕΤΡΟΛΑ -ΛΑΤΣΗ), οδηγούσαν την επιχείρηση σε αδιέξοδο. 

Σήμερα όμως τα ΕΛΠΕ αποτελούν έναν από τους πιο κερδοφόρος ομίλους στην Ελλάδα, με 60 % εξαγωγές. Αυτή την επιχείρηση τώρα επιθυμούν να εκποιήσουν στο χρηματιστήριο, δηλαδή με γελοίο αντίτιμο για το δημόσιο, προς όφελος του ιδιώτη. Καθώς επίσης και την θυγατρική των εξορύξεων υδρογονανθράκων που σχεδιάσαμε να είναι 100% δημοσίων συμφερόντων».topontikiΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή