Στέβια: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το φυσικό γλυκαντικό - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
11 Σεπτεμβρίου 2019

Στέβια: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το φυσικό γλυκαντικό

Η στέβια είναι ένα είδος φυτού που περιέχει φυσικά γλυκαντικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με διαβήτη.

Η στέβια είναι ένα φυτό που συγγενεύει με το χαμομήλι και τη μαργαρίτα. Οι πρώτοι που τη χρησιμοποίησαν ήταν οι ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής, ενώ σήμερα καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου και χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό.

Είναι ασφαλής η στέβια;
Η πιο συχνή ερώτηση όσο αφορά τη στέβια είναι κατά πόσο είναι ασφαλής η κατανάλωση της. Μελέτες που έχουν γίνει εδώ και χρόνια έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα γλυκαντικά που προέρχονται από το φυτό στέβια είναι ασφαλή. Εκτός όμως από τις μελέτες και οι αρμόδιοι φορείς όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) κρίνουν ασφαλή την κατανάλωση της στέβιας. Μπορείτε λοιπόν να την εντάξετε στη διατροφή σας χωρίς ενδοιασμούς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τη χρησιμοποιείτε αντί για ζάχαρη.

Η στέβια όμως έχει και άλλα πλεονεκτήματα εκτός από τη γλυκιά της γεύση
Βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Τα γλυκαντικά με βάση τη στέβια έχουν πολύ λίγες έως καθόλου θερμίδες, με αποτέλεσμα να βοηθάνε όσους θέλουν να χάσουν κιλά ή να διατηρήσουν το βάρους τους σε φυσιολογικά επίπεδα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με τη στέβια χωρίς να μειωθεί η γεύση.

Δεν ευνοεί την εμφάνιση της τερηδόνας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση της στέβιας δεν εγκυμονεί κινδύνους για τα δόντια. Μπορούμε λοιπόν να την χρησιμοποιούμε άφοβα και να μην ανησυχούσε για την τερηδόνα, όπως θα ανησυχούσαμε αν τρώγαμε γλυκά με κανονική ζάχαρη.

Είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Η στέβια δεν επηρεάζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, για αυτό και μπορεί να καταναλωθεί από τους διαβητικούς*. Μελέτες έχουν δείξει άτομα με διαβήτη μπορούν να την καταναλώσουν χωρίς να φοβούνται ότι θα αυξηθούν τα επίπεδα σακχάρου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...