Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου! - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking




13 Σεπτεμβρίου 2019

Γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου!

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια


500 γρ. κιμά κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 αυγό
100 γρ. βρόμη
1 κ.σ. μαϊντανό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. βασιλικό ξερό
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

180 γρ. φέτα
αλεύρι για το πανάρισμα
4 αυγά
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

σαλάτα coleslaw
τηγανητές πατάτες
κέτσαπ
μουστάρδα

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, το αυγό, τη βρόμη, το ξύσμα από το λεμόνι, το μπούκοβο, το κύμινο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το ηλιέλαιο.
Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 12 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι, το απλώνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε ένα κομμάτι φέτα 15 γρ. Κλείνουμε τον κιμά ώστε να καλύψει τη φέτα και πλάθουμε σε μπαλάκι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά.
Περνάμε διαδοχικά τα γεμιστά κεφτεδάκια από το αλεύρι, τα αυγά, τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε δύο δόσεις, σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά για να ψηθούν καλά.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε με τη σαλάτα coleslaw, πατάτες τηγανητές, κέτσαπ και μουστάρδα.

Tip: Αν δεν έχουν ψηθεί καλά μέχρι μέσα μπορούμε να τα βάλουμε στον φούρνο, στους 180ο C στον αέρα για 5 λεπτά.


Πηγή: akispetretzikis.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...

Υγεία - Βότανα - Διατροφή