Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια: Εκκένωση χωριών – Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη... - ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ

Ειδήσεις και Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Breaking
13 Αυγούστου 2019

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Εύβοια: Εκκένωση χωριών – Αίτημα για βοήθεια από την Ευρώπη...

Πυροσβέστης με εγκαύματα μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων - Αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ


Όλο και πιο δραματικές οι στιγμές στην Εύβοια, με το χωριό Μακρυμάλλη να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό!

Ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.
Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Οι φλόγες κύκλωσαν λίγο πριν τις 15:00 το χωριό Μακρυμμάλη και ξεκίνησαν να καίνε τα πρώτα σπίτια.

Στο μεταξύ, ένας πυροσβέστης μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Αρχικά, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως, από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΚΑΤ, προκειμένου να αξιολογηθούν τα εγκαύματά του. Επίσης, το ΕΚΑΒ έχει παράσχει βοήθεια και σε κατοίκους της Εύβοιας, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της φωτιάς.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων

Στο μεταξύ, η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, κηρύχτηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Κεντρί σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών. Μπορείτε να προβείτε σε σχόλιο παρακάτω...